Ingezonden persbericht


De Wereld Is Niet Te Koop - platform voor een andere globalisering

Amsterdam, 30 mei 2003

Persbericht

Nederlandse activisten protesteren tegen Bush en de G8-top.

Van 1 tot en met 3 juni bezoekt Bush samen met de andere leiders van de G8 het Franse plaatsje Evian dat net over de Zwitserse grens bij Geneve ligt. Tienduizenden mensen uit Europa en daarbuiten zullen hem het onthaal geven dat hij verdient - met demonstraties, acties en blokkades. Ook vanuit Nederland wordt er vervoer georganiseerd naar Evian. Het platform DE WERELD IS NIET TE KOOP is dit weekend met twee bussen in Evian.

Op zondag 1 juni, de dag waarop Bush arriveert, is er een grote demonstratie met twee beginpunten (Geneve en Annemasse) gepland, gevolgd door blokkades. Verzet tegen de oorlogspolitiek van Bush en de bezetting van Irak zal voor velen het hoofdthema zijn dat gekoppeld wordt aan de strijd tegen het neo-liberalisme.

Op zaterdag 31 mei vinden er in de avond bijeenkomsten van de sociale bewegingen plaats als onderdeel van de tegentop `voor een andere wereld' dat van 29 mei tot 2 juni duurt.

De Wereld Is Niet Te Koop, het Nederlandse platform voor een andere globalisering, organiseerde eerder in december 2001 twaalf bussen naar de EU- top in Brussel en in november 2002 twee bussen naar het Europees Sociaal Forum in Florence. In Florence demonstreerde toen een miljoen mensen tegen globalisering.

Bij De Wereld is Niet te Koop zijn een groot aantal organisaties aangesloten waaronder: Amsterdam Anders, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, ASCII, ATTAC, Bijstandsbond, CEO, DIDF, Euromarsen, Internationale Socialisten, Milieudefensie, Nederland Bekent Kleur, Prime, SP, Transnational Institute en WISE.

Meer informatie:

De demonstranten vertrekken vrijdag 30 mei om 19.30 uur vanuit Station Sloterdijk. Maandag 08.00 uur zijn ze weer terug. Voor meer informatie kunt u ter plaatse contact opnemen met: Peyman Jafari: 0624-782865 of Remco van Broekhoven: 06-24582478.

Zie ook www.anderewereld.nl