© AID 2002-2003

Zeven kippvangers aangehouden

De Meern, 30 mei 2003

Controleurs van de AID namen vanmiddag bij een pluimveebedrijf in Hardenberg twee personenbusjes van kippenvangers in beslag en hielden 7 mensen aan op verdenking van overtreding van de vogelpestregels. De zeven mannen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Van de zeven mannen bleken er drie als asielzoeker in Nederland te zijn. Zij waren niet in het bezit van een tewerkstellingsvergunning. Zij zullen aan de vreemdelingenpolitie worden overgedragen.

De kippenvangers hadden geen stickers op hun busjes zodat de AID niet kon vaststellen in welk deel van Nederland zijn werkzaam mochten zijn. Uit de verhoren bleek dat de mannen zich van de compartimentsgrenzen niet veel aantrokken en vorige week nog in Duitsland kippen bleken te hebben gevangen. De busjes waren eigendom van twee verschillende dienstverleners. Beide ondernemers hadden de verplichte stickers niet aangevraagd en aangebracht. Ook hielden zij geen logboek bij.

De ondernemers waren al vanaf het begin van de uitbraak werkzaam actief als kippenvang-service. De busjes en de gereedschappen waren bovendien niet schoon. De busjes en spullen zijn bij een wasplaats gereinigd en ontsmet. Daar zullen de busjes 72 uur moeten blijven, voordat ze weer kunnen worden vrijgegeven. Tegen de ondernemers zal proces verbaal worden opgemaakt wegens overtreding van de compartimenteringsregels.

Naar top van de pagina
Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Rob Hageman, tel.: 030 - 6692696 of 06 - 48132319