Anti Racisme Informatie Centrum

email

Humanity in Action

Van vrijdag 30 mei tot woensdag 2 juli 2003 organiseert de NACEE (Netherlands America Commission for Educational Exchange) voor de vijfde maal het internationale zomerprogramma 'Humanity in Action' over minderheden en mensenrechten.

Het doel van dit programma is om bij studenten democratische waarden te verstevigen en de kennis over relaties tussen verschillende bevolkingsgrepen in Europa en de Verenigde Staten te vergroten. In totaal kunnen tien Nederlandse studenten deelnemen. Daarnaast zijn er tien Deense, tien Duitse en dertig Amerikaanse deelnemers. Voor studenten zijn er geen kosten verbonden aan het 'Humanity in Action' programma. Het eerste gedeelte van het programma vindt plaats in Kopenhagen, Amsterdam en Den Haag. Het tweede gedeelte in oktober wordt gehouden in Washington D.C. en New York. Na het zomerprogramma kunnen studenten stage lopen onder andere bij Amerikaanse Congresleden op Capitol Hill en bij het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag.

Meer informatie over het programma en de aanmeldingsformulieren zijn te vinden op de website: www.humanityinaction.org. Eind april zal het programma voor 2003 zijn vastgesteld. Telefonische inlichtingen over dit programma zijn te verkrijgen bij mw. Anna Timmerman, programma coördinator, 020-531 59 41 of per email: a.timmerman@nacee.nl. De uiterste indiendatum van de aanmeldingsformulieren is 1 maart 2003.

NACEE
Herengracht 430
1017 BZ Amsterdam
tel. 020-531 59 30
fax 020-620 72 69