Gemeente Zwolle

Feest in Wipstrik

Vrijdag 30 mei aanstaande is de Wipstrik in een feestelijke stemming. Deze dag neemt de plaatselijke jeugd het nieuwe trapveldje aan de Willem Barentszstraat officieel in gebruik. Daarnaast fleuren de bewoners van de Olivier van Noortstraat en de Jan van Riebeekstraat hun straten op met fleurige plantenbakken.

Het trapveldje - bestaande uit een veld, twee doelen en een basketbalveldje ? is op verzoek van de plaatselijke jeugd door de gemeente aangelegd. Het trapveldje kan gerealiseerd worden dankzij de gelden voor expresseprojecten. Dit zijn projecten die in het kader van het wijkontwikkelingsplan (WOP) voor de Wipstrik op korte termijn uitgevoerd kunnen worden en snel, zichtbaar resultaat opleveren.

Het plaatsen van de bloembakken is een van de bewonersactiviteit die (grotendeels) door de bewoners zelf gefinancierd wordt. De bewoners van de Olivier van Noordstraat en de Jan van Riebeekstraat hebben zich onder leiding van TRAVERS en de wijkagent georganiseerd in twee werkgroepen. Het doel van de werkgroepen was om de openbare ruimte een mooier aanzicht te geven. Het plaatsen van fleurige bloembakken is het resultaat.

Partners
Naast de gemeente, TRAVERS en de politie IJsselland, zijn ook woningcorporaties deltaWonen en SWZ bij de activiteiten betrokken. deltaWonen verzorgt de boarding (houten omheining) van het trapveldje. SWZ levert diensten en een financiële bijdrage voor het verfraaien van de openbare ruimte. De Groene Tak (onderdeel van de Koetsveldstichting), een werkproject voor verstandelijk gehandicapten, levert de beplanting voor de bloembakken.

Programma:

15.00 uur Uitgifte bloembakken & plantjes aan
buurtbewoners
Locatie: Olivier van Noortstraat / Jan van Riebeekstraat
.

17.30 uur Officiële ingebruikname trapveldje
Locatie: Jan van Riebeekstraat
.

17.00 ? Diverse activiteiten voor de jeugd
19.00 uur .


---