Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-05-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 30 mei
Nederland 2 ­ 21.30 uur


Scheidsrechter collina in tros tv show

In de TROS TV SHOW van vrijdag 30 mei a.s. bezoekt Ivo Niehe thuis in het Italiaanse Viareggio de Italiaanse scheidsrechter Collina. Hij werd de afgelopen jaren vijf keer uitgeroepen tot beste arbiter ter wereld. "Net als een speler, moet ook een scheidsrechter fouten kunnen maken."

De man die de finale in Japan floot, vertelt over het hoe en waarom hij straks tijdens het WK in Duitsland zal ontbreken: "Ik ben dan 45. Dat is de leeftijdsgrens van de FIFA. Het zijn hun regels, maar we zullen zien..."

Hij vertelt ook hoe hij op zijn 24ste binnen twee weken volkomen kaal werd: "Voor mij was het geen probleem. Maar ik wil nu een voorbeeld zijn voor met name jongeren met dezelfde ziekte".

Verder in de TROS TV SHOW een gesprek met drie honderdjarigen. Alle drie wonen ze nog zelfstandig en vertellen over hun vaak welbewogen leven. De aanleiding voor dit gesprek is dat er op dit moment in ons land een recordaantal eeuwlingen woont. Ruim 1200. De voorspelling is dat dat er medio deze eeuw ruim vijfduizend zullen zijn!