KLM

03/035

VOORGENOMEN BENOEMINGEN COMMISSARISSEN BIJ KLM

AMSTELVEEN, 30 mei 2003 - De Raad van Commissarissen van KLM is voornemens W. Kok (64) en Mr C.J.A. van Lede (60) te benoemen tot commissaris van de vennootschap. De heren Kok en Van Lede zullen in de Raad de vacatures invullen die ontstaan door het periodiek aftreden van Dr Ir A. Maas en het aftreden van Dr M. Albrecht na zijn 27-jarig lidmaatschap van de Raad; de heren Maas en Albrecht zijn niet voor herbenoeming beschikbaar. De Raad heeft voorts het voornemen Prof. Drs F.A. Maljers (69) en D.G. Eustace (66) te herbenoemen.

De heer Kok was tot de zomer van 2002 Minister-President. De ervaring van de heer Kok op het terrein van de (inter-)nationale sociale en politieke verhoudingen en binnen het openbaar bestuur wordt als een waardevolle aanvulling op de kennis in KLM's Raad van Commissarissen gezien. De heer Kok was voorzitter van de FNV, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer en aansluitend Minister van Financiën. De heer Kok is eerder dit jaar benoemd in de Raad van Commissarissen van ING Groep, Shell (Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij) en TPG. Het voornemen tot benoeming van de heer Kok is mede gebaseerd op een aanbeveling van KLM's Ondernemingsraad.

De heer Van Lede was tot 1 mei 2003 Voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel nv. De brede ervaring van de heer Van Lede in het besturen van internationaal georiënteerde ondernemingen en op het gebied van (inter-)nationale sociale en politieke verhoudingen wordt van groot nut geacht binnen de Raad van Commissarissen van KLM. De heer Van Lede was eerder onder andere lid van de Raad van Bestuur van HBG en voorzitter van het Verbond van Nederlandse Ondernemingen (VNO). Voorts is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Nederlandse Bank en commissaris bij Heineken, Sara Lee Corporation, Scania, Koninklijke Philips Electronics, Reed Elsevier, L'Air Liquide en Akzo Nobel.

De Raad zal de voorgenomen benoemingen van de heren Kok en Van Lede alsook de herbenoemingen van de heren Maljers en Eustace voorleggen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KLM die op 25 juni 2003 te Amstelveen wordt gehouden.

AMS/DR/JCH

Annemarie Toet - substitute

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com
KLM press photos are available at: www.presslink.nl/klm