AutoRai

30-5-2003

Hyundai presenteert de nieuwe Atos

Hyundai heeft onlangs in India de nieuwe Atos gepresenteerd. De in India te produceren Santro Xing wordt vanaf de tweede helft van 2003 als Hyundai Atos geëxporteerd naar andere Aziatische landen, Afrika en Europa.

De nieuwe Atos onderscheidt zich op een groot aantal punten van zijn voorganger. De afmetingen, het uiterlijk en het interieur van de auto zijn vernieuwd, op het gebied van comfort heeft Hyundai wederom belangrijke stappen vooruit gezet en verder is de auto krachtiger gemotoriseerd.

Hyundai blaast een frisse wind over de markt voor compacte modellen. De Atos heeft sportieve aërodynamische lijnen, robuuste geïntegreerde bumpers, nieuwe elegante koplampen en grote sportief vormgegeven achterlichten. Ook is het interieur vernieuwd en de uitrusting uitgebreid. Hyundai legt met de nieuwe Atos de lat in het drukbezette segment voor compacte modellen duidelijk weer een stuk hoger.

Wensen van de klant
De Europese automobilist zal zeker versteld staan van de hoge kwaliteit en de goede prestaties van de nieuwe Atos, vertelt Song Byung-Ho, Senior Executive Vice-president of Exports. Bij de ontwikkeling van het model is goed geluisterd naar de wensen van de klant. De nieuwe auto zal als Santro Xing in India en als Atos in de rest van de wereld een belangrijk deel van de verkopen van Hyundai voor zijn rekening nemen.

Hyundai Motor India, een dochteronderneming van Hyundai Motor Co., verwacht dit jaar 23.000 eenheden te exporteren waarvan 15.000 voor de Europese markt.