AutoRai

30-5-2003

Eerste Europese Hyundai's geproduceerd

Hyundai verlegt de productie meer en meer naar de afzetmarken. Binnenkort zullen op het Europese wegennet de eerste Europese Hyundais te zien zijn.

In een hypermoderne fabriek in Turkije worden de Accent (niet voor de Europese markt) en H 200 voor de Europese markt, het Midden-Oosten en de Afrikaanse markt geproduceerd. De eerste H 200s met Europese specificaties rolden onlangs van de band.

Hyundai Assan Otomotive is in grootte (1.000.000 m2) de derde productiefaciliteit van Hyundai buiten Korea. Er werken 1.500 medewerkers in deze fabriek (gelegen in Izmit, circa honderd kilometer ten zuiden van Istanbul), die een productiecapaciteit heeft van 125.000 autos en lichte bedrijfswagens per jaar.

Naar verwachting produceert de Turkse Hyundai-fabriek dit jaar 20.000 autos voor de Europese markt. Voor 2004 wordt een stijging van twintig procent voorzien.

Turkije is een land met een lange historie in de productie van autos. Vandaar dat hier ook tal van toeleveranciers in de automotive branche te vinden zijn, vertelt de heer S.S. Yang, Vice President van Hyundai Assan Otomotive. Goed opgeleide vakmensen zijn hier dus gemakkelijk te vinden. In deze fabriek combineren we lokaal vakmanschap met Koreaanse kennis en techniek. Zo ontstaat de ideale combinatie die een productiefaciliteit buiten Korea moet hebben. De ISO-9002-certificering is een bewijs dat we op de goede weg zijn, besluit hij.

In de Turkse fabriek zijn de afgelopen jaren significante bedragen (180 miljoen euro in 2002) geïnvesteerd om de productie, kwaliteit en efficiency op een zo hoog mogelijk peil te brengen.