AutoRai

30-5-2003

Honda Jazz nu ook leverbaar als 1.2i

De doordachte Honda Jazz, bekend om zijn vlotte uitstraling en ongekend ruime interieur, is er nu ook als 1.2i. Tot nog toe was de Jazz er alleen als 1.4i.

De limited edition is er voor de speciale prijs van 15.340,- (inclusief metallic lak). De 1.2i is met onmiddellijke ingang leverbaar.

De Honda Jazz 1.2i is er in de kleuren Ice Blue Metallic en Satin Silver Metallic. Het bijzondere karakter van deze uitvoering blijkt uit de rijke uitrusting. De standaarduitrusting omvat onder andere elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een radio-/cd-speler. Bovendien is de 1.2i, net zoals alle andere Jazz-uitvoeringen, altijd voorzien van ABS met EBD en remassistentie, vier airbags, stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuur, een digitale verbruiksmeter, achterruitwisser en elektrisch verstelbare buitenspiegels.

Bescheiden hart, grootse prestaties
De motor heeft een inhoud van 1.246 cm3 en levert een vermogen van 78 pk (57 kW) bij 6000 tpm. Het maximum koppel bedraagt 110 Nm bij 2800 tpm. De motor is voorzien van Dual Sequential Ignition. De topsnelheid bedraagt 167 km/h en de nieuweling kan in 13,1 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. De 1.2i is voorzien van 14-inch velgen met 175/65 R-banden en elektrische stuurbekrachtiging.

Succesvol model met slimme details
De Honda Jazz is een uitblinker, zowel in Europa als in moederland Japan. In Japan streek het model de titel Auto van het Jaar 2001-2002 op en bovendien was het er vorig jaar de bestverkochte auto. Niet zonder reden, vanzelfsprekend. Autokopers vallen voor zn compacte maten, vlotte uiterlijk, moderne techniek en innovaties waar je als automobilist wat aan hebt. Zo is het achterste vloerdeel lager dan het deel voorin, doordat de brandstoftank ter hoogte van de voorstoelen onder de wagenvloer zit. Hierdoor doen de hoofd- en beenruimte achterin niet onder voor grotere autos. Bovendien is de achterbank op eenvoudige wijze op of om te klappen, zodat de Jazz niet terugdeinst voor omvangrijke bagage.