FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



Educatieve 'Ladies Day' bij FloraHolland vestiging Eelde (30-05-03)

Eelde- FloraHolland vestiging Eelde organiseerde op dinsdag 27 mei jl. voor de partners van haar aanvoerders een 'Ladies Day'. Dit jaar bestond de 'Ladies Day' uit een avondprogramma met als hoofdthema: 'De administratie binnen een tuinbouwbedrijf'. Ongeveer twintig geïnteresseerde dames woonden deze avond bij.

Voor de vierde keer in de geschiedenis werd een 'Ladies Day' door vestiging Eelde georganiseerd. Het eerste gedeelte van het programma bestond uit een korte rondleiding door de veiling Er werd een bezoek gebracht aan de importafdeling, de koelcel, distributie, fustafdeling, de kopershallen en EuroFleur Eelde, de cash & carry voor bloemisterijartikelen.

Het thema 'De administratie binnen een tuinbouwbedrijf' werd toegelicht door gastprekers Slüter en Chardons van Alpha Accountants. Aan de orde kwam onder meer: hoe wordt een begroting opgesteld, hoe worden bepaalde bedrijfsrisico's gesignaleerd, welke rol spelen huwelijkse voorwaarden, hoe zit het met aansprakelijkheid en de diverse rechtsvormen.

De huidige economische situatie in de tuinbouwsector was de aanleiding om de aanwezige dames te confronteren met hun financiële zaken en met de vraag in hoeverre dat goed geregeld is. Het gezelschap vond de avond succesvol en educatief.