Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.55 uur

Aanrijding onder invloed

BAARN- Donderdag werd een vrouw aangehouden na een aanrijding vermoedelijk veroorzaakt door alcoholgebruik. Omstreeks 23.50 uur fietste een 54-jarige vrouw uit Baarn over de Bremstraat. Door vermoedelijk het gebruik van alcohol kwam zij ten val, waarbij ze een geparkeerde auto beschadigde.

De 30- jarige eigenaresse van de auto belde de politie. Deze hield de fietsster aan. Vanwege benauwdheid kon er geen blaastest worden afgenomen, daarom werd er een bloedproef afgenomen.

Brommer met een slokje op

BAARN- Vrijdag werd een jongen aangehouden voor rijden onder invloed. De 17-jarige bromfietser uit Baarn werd omstreeks 01.50 uur aangehouden op de Torenlaan.

Agenten zagen de bromfietser hevig slingerend rijden. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De jongen werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de jongen 530 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Achtervolging

SOEST- Vrijdag is een automobilist na een lange achtervolging aangehouden. Agenten stonden op een parkeerplaats aan de Lange Brinkweg, toen ze omstreeks 23.55 uur een auto aan zagen komen rijden.

De agenten besloten hem te controleren en gaven de auto op de kruising Dalweg-Steenhofstraat een stopteken. Hierop gaf de automobilist geen gehoor. Ook op de optische blauwe zwaailichten werd niet gereageerd. Het gevolg was een lange achtervolging waarbij snelheden ruim boven de 100 km/u werden gehaald.

Op de Wiardi Beckmanstraat verscheen er een grote zwarte rookwolk onder de auto. De man zette zijn auto stil en gaf zich over. De versnellingsbak bleek opgeblazen. Het rijbewijs van de 28-jarige man uit Soest is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.