Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Man aangehouden

AMERSFOORT- Donderdag is een man aangehouden wegens uitdagend gedrag. Omstreeks 20.00 uur surveilleerden agenten op het Centraal Station van Amersfoort. Uit de richting Rotterdam stapte een man uit de trein die op het perron heen en weer bleef lopen. Wat later kwam de trein aan, uit de richting van Amsterdam. De 24-jarige man uit Amersfoort haalde zijn broekriem los en er mee ging zwaaien. Daarbij liep hij te schreeuwen, waarop de supporters uit de trein reageerden door terug te gaan schreeuwen.

De man werd vastgepakt door agenten en op ruime afstand van de trein aangehouden vanwege uitdagend gedrag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

AMERSFOORT- Op de Havik beledigde donderdag een man een agent. Rond 20.50 uur surveilleerden agenten op de Krommestraat. Zij zagen een aantal bestuurders van scooters zonder helm rijden. Ze liepen er naar toe om ze een bekeuring te geven, maar de scooters reden weg.

Op de Havik zagen ze dezelfde scooterrijders rijden. De rijders claxonneerden en begonnen de agenten te beledigen. Wanneer de agenten in hun richting liepen, reden ze telkens hard weg. Na overleg met de wijkagenten, kon door het signalement een scooterrijder achterhaald worden. In zijn woonomgeving zijn de agenten gaan kijken waar ze de man al snel zagen rijden. De 26-jarige man uit Amersfoort is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijen

AMERSFOORT- Naar aanleiding van tips en overlast kon donderdag een hennepkwekerij worden ontmanteld. Rond 15.30 uur belden agenten aan bij een woning aan De Ganskuijl. De bewoner liet de agenten binnen en zij zagen direct in het trapgat hennepplanten hangen. In totaal hingen 200 geoogste planten te drogen aan waslijnen. De planten zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- In een woning aan de Leindertseweg is donderdag ook een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten roken op straat al een sterke wietlucht en troffen in de slaapkamer van de woning een kwekerij aan. Er stonden 150 oogstrijpe planten met alle benodigde apparatuur. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.