Politie Hollands Midden
Datum: 30 mei 2003

(


Dauwtrappen Noordwijk/Noordwijkerhout

Het jaarlijks Dauwtrapfeest in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 mei in Noordwijk en Noordwijkerhout is rustig verlopen. De politie was in de vooravond en de nacht zelf met 28 man aanwezig. Op het Langevelderslag kon alleen gecontroleerd het strand worden betreden met kleine hoeveelheden hout en zonder glaswerk. Bij het Oostduinsemeer werd een persoon verbaliseerd voor het afsteken van vuurwerk. Op beide locaties is een aantal vernielingen gepleegd waarvan de daders onbekend zijn. Door de samenwerking van diverse disciplines zoals onder meer de Koninklijke Marechaussee en de Noordwijkse reddingsbrigade is het feest rustig en gecontroleerd verlopen.

Man verdrinkt in meer Noordwijkerhout
Een 53-jarige man uit Leiden is op donderdag 29 mei verdronken nadat hij was gaan zwemmen in het Oosterduinsemeer. Omstreeks 10.10 uur kreeg de politie de melding van omstanders dat de man was gaan zwemmen en ongeveer tien meter van de kant onder water was geraakt. De man werd vervolgens niet meer gezien. De brandweer en een duikploeg, een politie helicopter, twee ambulances en een trauma-heli werden ingezet. Na een zoekactie van ongeveer anderhalf uur werd de Leidenaar levenloos aangetroffen door de duikploeg.
Eerder werd bericht dat het slachtoffer afkomstig is uit Noordwijkerhout.


Dubbele bedrijfsinbraak Oegstgeest

Woensdagochtend 28 mei rond 4.45 uur is ingebroken in twee bedrijfspanden, naast elkaar gelegen aan de Dorpsstraat. In beide gevallen werd een ruit ingegooid en werd de ruimte daarachter snel doorzocht. In het ene pand werden goederen ontvreemd, de buit van het andere pand is nog niet bekend. De politie beschikt over een signalement van de dader en stelt een nader onderzoek in.

Auto brand uit Voorschoten
Op donderdag 29 mei omstreeks 04.15 is een personenauto die op het Operapad geparkeerd stond geheel uitgebrand. Twee andere voertuigen die naast de auto stonden liepen eveneens brandschade op. De brandweer moest ter plaatse komen om de branden te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de branden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Beroofd van tas Leiden
Een 77-jarige vrouw uit Leiden is op donderdag 29 mei omstreeks 16.10 uur beroofd van haar tas. De vrouw wilde met haar electrische rolstoel het portiek aan de Annie Romeinsingel openen. Vervolgens werd zij aangesproken door twee jongens met een noord-afrikaans uiterlijk. Nadat de vrouw antwoord had gegeven draaiden de jongens zich om en werd de tas van de armsteun getrokken. De jongens reden weg op de bromfiets in de richting van de Johanna Naberstraat. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummr 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Diefstal uit drogisterij Leiden

Op woensdag 28 mei heeft een man omstreeks 15.15 uur haarproducten weggenomen uit een drogisterij aan de Stevensbloem. Personeel uit de winkel is nog achter de dader aangerend maar dit heeft niet mogen baten.


Ruzie in woning Leiden

Hemelvaartsdag zijn rond 23.50 uur twee mannen en een vrouw aangehouden nadat er een vechtpartij in een woning aan de Van Riebeeckhof is ontstaan. Of de bewoner de twee andere personen vrijwillig heeft binnengelaten is onbekend. Tijdens de vechtpartij werd de bewoner bedreigd. Om zichzelf te verdedigen heeft de Leidenaar de andere man met een mes een ondiepe snijwond in de arm toegebracht. Er waren zeven hechtingen nodig.


Inbraak in woning Alphen aan den Rijn

Woensdagochtend 28 mei tussen 5.00 en 6.00 is ingebroken in een woning aan de Vliestroom. Via het balkon werd toegang tot de woning verkregen. De buit bestond o.a. uit een portemonnaie en sleutels.

Waarschuwing voor slangen blijft gehandhaafd Reeuwijk
De waarschuwing voor slangen in het plassengebied blijft gehandhaafd. Ook de twee waarschuwingsborden blijven staan. Vorige maand werd op de Lecksdijk tussen de Bosmankade en de Gravekoopsedijk een slang gesignaleerd. Het was nog onduidelijk of dit een giftige slang betrof. Onderzoek door de Delftse reptielenzoo Serpo heeft inmiddels uitgewezen dat het geen giftige slang is, maar een ongevaarlijke ringslang. De politie en de gemeente verzoeken passanten alert te blijven en bij waarnemingen een zo goed mogelijke beschrijving op te nemen en dit te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op donderdag 29 mei omstreeks 04.00 uur een 30-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met mistverlichting rijden over de Poldermolendreef in de richting van de Goverwellesingel. Op de Componistenlaan werd hij staande gehouden voor een controle. De bestuurder sprak met dubbele tong waarna er een blaastest werd afgenomen. De uitslag was 760 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van negen uren.

Verkeersongeval Gouda
Op donderdag 29 mei omstreeks 11.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Schielands Hoge Zeedijk. Een 69-jarige fietser uit Rotterdam reed vanuit een uitrit, fietspad langs de Rotterdamseweg, de Schielands Hoge Zeedijk op. Hij liet hierbij een voor hem van de rechter achterzijde naderende 24-jarige motorrijder uit Gouda niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De fietser liep een schaafwond op aan een knie. De motorrijder werd met pijn in de borst en in een schouder overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Inbraak school Gouda

Woensdagochtend 28 mei rond 05.00 uur is ingebroken in een school aan de Kanaalstraat. De dieven kwamen binnen door een stoeptegel door de voordeur te gooien en gooiden ook een tegel door een raam van een kantoor. Ze namen goederen en een geldbedrag mee. De politie stelt een nader onderzoek in.


Verkeersongeval Gouda

Op woensdagochtend 28 mei rond 10.00 uur vond op de Industriestraat een aanrijding plaats tussen een auto en een motor. De 33-jarige motorrijder uit Gouda reed over de Industriestraat, komende vanuit de Koningin Wilhelminaweg in de richting van de Nieuwe Gouwe. Voor hem reed een 29-jarige plaatsgenoot. De auto wilde bij het Gulf tankstation linksaf slaan. Op dat moment werd hij ingehaald door de motor. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder liep daarbij o.a. een ingeklapte long op.


Gewonde zoek na botsing Gouda

De politie heeft in de nacht van vrijdag 30 mei rond 01.45 uur aan de Sportlaan te Gouda een beschadigde auto gevonden. De auto was vermoedelijk in botsing gekomen met een lantaarnpaal of boom. Onderzoek wees uit dat er bloedsporen in de auto zaten. Ook zat de voorruit los en zat er een grote ster op hoofdhoogte in de voorruit. De gewonde man werd niet op zijn huisadres aangetroffen. De man bleek ook niet bij de eerste hulp geweest te zijn.


Diefstal uit woning Moordrecht

In Moordrecht is in de nacht van vrijdag 30 mei aan het Vijf Akkersplein ingebroken in een woning. De dader heeft rond 03.00 uur de voordeur geforceerd en is de woning binnengegaan. Daar heeft hij alleen een handtas ontvreemd. De bewoonster was wakker geworden en is gaan kijken omdat zij dacht dat een van haar kinderen beneden rondliep. Zij trof een open voordeur aan en zag iemand wegrennen.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --