Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Waarschuwen voor zakkenrollers 03-
Enschede
Vrijdag 30 en zaterdag 31 mei Omdat geconstateerd werd dat er de laatste weken weer een toenemend aantal gevallen van zakkenrollerij plaatsvond in de Enschedese binnenstad, is besloten dat de afdeling Enschede-Binnenstad van de Politie Twente het winkelend publiek gaat waarschuwen. Vandaag, vrijdag de 30e en morgen zaterdag de 31e, zullen politiemensen in uniform het publiek waarschuwen. Aangegeven zal worden goed op hun spullen te letten en hoe met de spulletjes om te gaan en het de zakkenrollers niet te gemakkelijk te maken. Uiteraard zal er ook op potentiële zakkenrollers worden gelet. In eerste instantie is de actie bedoeld als preventief, vandaar dat het ook in uniform gebeurd.

Aanhoudingen na vernielen ruit 03-070750
Nijverdal, Grotestraat
Donderdag 29 mei, omstreeks 19 uur Een getuige meldde dat hij had gezien dat een ruit van een van de toegangsdeuren in een appartementencomplex aan de Grotestraat in Nijverdal was vernield. De dader was samen met twee anderen doorgelopen richting station in Nijverdal. Met deze getuige zijn politiemensen gaan kijken op het station konden de drie jongens / mannen, twee 19 jr. en een 21 jr., alledrie uit Rijssen, worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de 21 jr. verantwoordelijk was geweest voor de vernieling. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na mishandeling
03-070890
Rijssen, Morsweg
Vrijdag 30 mei, omstreeks 03.00 uur Vond op de parkeerplaats bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen, een vechtpartij plaats. Slachtoffer bleek een 24 jr. man uit Notter en als dader werd een 18 jr. Almeloer aangewezen. Het slachtoffer was mede door overmatig alcoholgebruik niet erg aanspreekbaar. De 18 jr. is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau in Almelo. Verder onderzoek zal de ware toedracht van het geheel moeten uitwijzen.

76 jr. man uit Tubbergen terecht 03-070660
Tubbergen / Autobahn A30 bij Osnabruck Donderdag / vrijdag 20 - 30 mei Gisteren is gemeld dat een 76 jr. inwoner van Tubbergen werd vermist. Hij was van huis weggefietst en men vermoedde dat hij was verdwaald. Dit bleek, want afgelopen nacht, rond 01.50 uur werd door de Autobahnpolizei gemeld dat de 76 jr. fietsend op de A30 bij Osnabruck was aangetroffen. Door familieleden is de 76 jr. daarna uit Osnabruck opgehaald.

Aanrijding met letsel en aanhouding na belediging 03-0700895 / 03-070902
Haaksbergen, Goorsestraat
Vrijdag 30 mei, omstreeks 03.45 uur Een 19 jr. Haaksbergenaar kwam rijdend op zijn fiets in aanrijding met een 18 jr. automobiliste uit Nijverdal. Mede oorzaak van de aanrijding was het slingerend rijden op de fiets door de 19 jr., waarschijnlijk door overmatig alcoholgebruik veroorzaakt. De 19 jr. is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar door de gemeentearts een bloedproef i.v.m. het alcoholgebruik is afgenomen. Een eveneens 19 jr., ook uit Haaksbergen afkomstige vriend van het slachtoffer, vond het nodig de politiemensen die de aanrijding behandelden in hun werkzaamheden te belemmeren en bemoeide zich er steeds mee. Zelfs ging hij zover dat hij een van de twee politiemensen beledigde, waarop hij werd aangehouden en voor de rest van de nacht op het politiebureau in Enschede werd opgesloten.

Aanhouding na vernielen auto en openbare dronkenschap 03-070870
Enschede, Hennepstraat
Vrijdag 30 mei, omstreeks 01.50 uur Getuigen meldden dat er een auto was vernield op de Hennepstraat in Enschede. De dader was nog ter plaatse. Deze, een 19 jr. Enschedeer, werd aangehouden en aan het bureau opgesloten voor vernieling en gezien zijn "toestand" ook voor openbare dronkenschap. De eigenaar van de auto komt aangifte doen van de vernieling. De vernieling was gepleegd met een mes en op de auto waren diverse krassen en deuken aangebracht.