Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 30 mei 2003

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: man aangehouden
Een 35-jarige, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is donderdagnacht door de politie aangehouden aan de Ortolaanhof in Stadskanaal. De man, die psychische problemen heeft, gooide om onbekende reden twee ruiten in van een woning aan de Ortolaanhof. Hij verborg zich daarna in de bosschages waar hij door politiemensen werd gevonden. De man is meegenomen en ingesloten. Hij wordt nader gehoord.

Ter Apel: steekincident in asielzoekerscentrum
Bij een ruzie in het AZC in Ter Apel is donderdagmiddag een 33-jarige man uit Soedan gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met een andere bewoner van het AZC, een 30-jarige man wiens nationaliteit onbekend is. Er volgde een handgemeen waarbij het slachtoffer door zijn opponent in de borst werd gestoken. Hij moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij opgenomen. De man verkeert niet in levensgevaar. De dader is door de politie in zijn woonunit aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Musselkanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond aan de Stadswijk in Musselkanaal een 40-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Politiemensen zagen de man in zijn auto in de Schoolstraat rijden en wilden een controle uitvoeren. Bij het zien van de politieauto ging de man er vandoor en stopte aan de Stadswijk. Te voet ging hij er vervolgens vandoor maar kon toch worden aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.8 promille alcohol werd gemeten.

Uithuizen: agressieve man aangehouden
De politie heeft donderdagnacht aan de Ommelandenweg in Uithuizen een 32-jarige man uit Uithuizen aangehouden. De man was de woning van een ex-vriendin binnengegaan en gedroeg zich agressief tegen de daar aanwezigen. De verdachte werd door de politie in de woning van de buren van de ex aangetroffen en aangehouden. Hij verkeerde merkbaar onder invloed van alcohol en werd meegenomen. De man gedroeg zich ook agressief tegen de politiemensen en schold hen voortdurend uit. Toen hij thuis was afgezet bleef hij schelden en nam een vechthouding aan. Ook schopte hij tegen prullenbakken. Daarop is de man overgebracht naar een dronkemancel en ingesloten.

Aduard: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Friesestraatweg in Aduard. Daarbij werd van 1124 voertuigen de snelheid gemeten. Eenenveertig bestuurders kregen een boete voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km per uur terwijl 80 is toegestaan.

Gemeente Eemsmond en Loppersum: gordelcontroles Op diverse plaatsen in de gemeenten Eemsmond en Loppersum heeft de politie donderdag controles op het dragen van autogordels uitgevoerd. Er werden 230 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Berichten Groningen Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)