Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.15 uur

Winkeldief door ME aangehouden

UTRECHT Een 36-jarige winkeldief uit Maarssen moet de schrik van zijn leven hebben gekregen toen hij werd aangehouden door een groepje ME-ers die in de buurt waren. Hij werd donderdagmiddag om 17.50 uur aangehouden bij een winkel aan de Tiberdreef.

Winkelpersoneel zag dat de Maarssenaar een product in zijn tas stopte en zonder af te rekenen weg wilde lopen. De verdachte weigerde het personeel de inhoud van zijn tas te laten zien en reageerde boos. Hierop is de politie gebeld die snel ter plaatse was. Een groep ME-ers was na de voetbalwedstrijd van FC-Utrecht tegen Twente met een voertuig op de terugweg. Zij hebben de winkeldief aangehouden en overgedragen aan de politie van Utrecht noord. Deze onderzoekt de zaak.

Vrouw bij pinautomaat overvallen

UTRECHT Donderdagavond 29 mei is er gepoogd een 43-jarige vrouw uit Utrecht te beroven toen zij geld pinde aan de Händelstraat. De vrouw werd hierbij bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen.

De vrouw ging omstreeks 19.40 uur geld pinnen aan de Händelstraat. Tijdens het pinnen kwam een ongeveer 20-jarige man naast haar staan die haar bedreigde met een vuurwapen. Omdat de vrouw de transactie tussentijds had afgebroken sloeg de dader zonder buit op de vlucht. De dader betrof een lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is
1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft donker, stijl, haar en droeg een wit T-shirt met een opdruk ter hoogte van de rechterborst met hieronder een spijkerbroek. Het slachtoffer zag de man wegvluchten in de richting van de Joseph Haydnlaan. Toen de dader wegrende stopte er een automobilist bij de pinautomaat aan wie het slachtoffer haar verhaal vertelde.

De politie trof in de omgeving de dader niet meer aan en ook navraag in de buurt leverde tot nu toe niets op. Zowel de automobilist die als eerste bij de locatie aankwam als ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo via tel. nr. 0900-8844.

Fietser aangereden, automobilist rijdt door

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei is een 42-jarige man uit Utrecht op zijn fiets aangereden door een automobilist. De auto reed door.

Iets na 03.00 uur werd de 42-jarige fietser aangereden op het Westplein. De fietser kwam uit de richting van de Leidseveertunnel en reed in de richting van de Kanaalstraat. Toen hij op het Westplein reed werd hij geraakt door een lichtblauwe Volkswagen Golf die kwam uit de richting van de Jaarbeurs. De automobilist reed door na de aanrijding. Dit alles werd gezien door een getuige. Het slachtoffer is met onbekend letsel met de ambulance vervoerd naar het UMC.

De politie van het district Paardenveld is op zoek naar de doorgereden dader. U kunt de politie bereiken via tel. nr. 0900-8844. De auto van de dader, een lichtblauwe Volkswagen Golf, heeft hoogstwaarschijnlijk schade aan de rechtervoorkant en de buitenspiegel zou kapot zijn.