Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-05-2003
Persberichten van vrijdagmorgen 30 mei 2003 Ernest Zinsmeyer 0592-361127 of 06-22662875

Motorrijders onderuit
HOOGERSMILDE Een 29-jarige man uit Groningen gleed donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur met zijn motor op de Rijksweg onderuit. Een 55-jarige inwoner van Westerland reed met zijn personenauto de N381 op en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Een 28-jarige Groningse, de passagier van de motorrijder, raakte gewond aan haar knie en arm. De motor is afgesleept.
ASSEN Donderdagmiddag rond drie uur gleden drie motorrijders onderuit aan de Witterhaar. Twee bestuurders van een personenauto gingen na het inhalen plotseling op de rem staan. Een daarachter rijdende groep motorrijders moest eveneens remmen en daardoor gleden drie motoren onderuit. Doordat een motorkoffer op de andere weghelft terechtkwam, belandde een tegemoetkomende fietser, een 48-jarige vrouw uit Zwaagwesteinde, in de sloot. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De motoren zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.
ASSEN Donderdagavond omstreeks 21.15 uur gleed een 30-jarige man uit Gasselternijveen met zijn motor uit in de bocht aan de Haar. De man belandde met zijn motor in de sloot. Aanwezige motorrijders konden direct hulp verlenen. Het slachtoffer is vermoedelijk met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Zijn motor is afgesleept.

Fietsers gewond bij aanrijding
PESSE Vier fietsers uit Meppel en Hoogeveen zijn donderdagmiddag rond 14.00 uur aan de Eursinge aangereden door een 76-jarige vrouw uit Hoogeveen. Mogelijk verblind door de zon raakte deze bestuurster van de personenauto de voor haar rijdende fietsers. Een 62-jarige vrouw uit Hoogeveen belandde daardoor met haar fiets in de sloot. Met pijn in haar borst is ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, net als de bestuurster van de auto en een andere betrokkene. De bestuurster van de auto belandde uiteindelijk in de sloot en werd door omstanders uit de auto gehaald. Bij haar werd eerste hulp toegepast. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen
ASSEN Een 19-jarige man uit Gasselte is donderdagavond aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Een 39-jarige man uit Assen was donderdagmiddag met zijn vrouw en zoontje aan het fietsen bij het Grote Veld. Een bestuurder van een personenauto, wat later de genoemde 19-jarige man bleek te zijn, kwam hen met hoge snelheid achterop rijden, waarop de fietser de bestuurder gebaarde langzamer te gaan rijden. De bestuurder kwam vervolgens terug en bedreigde de man met een pistool. Na een onderzoek waarbij de verdachte via zijn kenteken is opgespoord, heeft de politie de verdachte donderdagavond in zijn woning aangehouden. Het vuurwapen, een verboden gasalarmpistool, is in beslag genomen en de verdachte zit nog vast.

Mishandeling in discotheek
RODEN In een discotheek aan de Brink in Roden is een 18-jarige vrouw uit Leutingewolde mishandeld door een 17-jarige vrouw uit Roden. Na geduw over en weer sloeg de verdachte de andere vrouw een tand uit haar mond. De 18-jarige vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht. De oorzaak van de ruzie is nog niet bekend.

Modelmotoren gestolen bij snelkraak
ASSEN Donderdagnacht is omstreeks 3.15 uur ingebroken in een winkel aan de Singelpassage. Daarbij zijn drie modelmotoren van 34,95 per stuk ontvreemd. De winkelruit is ingeslagen om vervolgens een greep in de etalage te doen.

Alcohol in het verkeer
GIETEN Donderdagavond tegen 23.30 uur reed een 28-jarige man uit Groningen met zijn bestelbus over de Zandvoort. Door een te hoge snelheid en een verminderde rijvaardigheid door de drank ging hij de bocht uit en kwam in een sloot terecht. Bij de ademtest blies hij 685. Hij kreeg daarvoor een dagvaarding. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. ZUIDWOLDE Donderdagnacht omstreeks 1.00 uur reed een 18-jarige jongeman uit deze plaats in de auto van een kameraad over de Hoofdstraat. Hij had zelf geen rijbewijs, maar wel gedronken. Bij de ademtest blies hij 660. Dat leverde een dagvaarding op en een bon voor het rijden zonder rijbewijs.
BEILEN Donderdagnacht rond 4.30 uur reed een 45-jarige man uit Elp met zijn auto over de Domoweg, terwijl hij had gedronken. Hij scoorde 375 en kreeg een dagvaarding.
RODEN Donderdagnacht even na 5.00 uur reed een 53-jarige man uit Peize onder invloed van alcohol met zijn auto over de Groningerstraat. Bij de ademtest blies hij 490, wat een dagvaarding opleverde.

Man aangehouden na vernieling
COEVORDEN Donderdagavond tegen 23.30 uur zagen agenten op de Markt een 42-jarige man uit deze plaats in een afzettingshek hangen. Het hek kwam naar beneden en werd daardoor vernield. De man is aangehouden, waarna hij de agenten voor alles wat mooi en lelijk is uitmaakte. De man, die flink had gedronken, krijgt een proces-verbaal voor vernieling en belediging.

Meerdere lawaaimakers in beslag genomen
ZORGVLIED Na een meldingen van geluidsoverlast in de Hoofdstraat hebben agenten bij drie bezoeken aan hetzelfde adres twee muziekinstallaties en een crossmotor in beslag genomen. Dat gebeurde donderdagnacht na halfdrie. Om die tijd werd de 54-jarige bewoner de wacht aangezegd. Kort daarna bleek de muziek weer veel te hard te staan en werd de muziekinstallatie in beslag genomen. De bewoner startte daarna een crossmotor en veroorzaakte daarmee lawaai. Hij is daarop aangehouden en ingesloten. De motor is ook in beslag genomen. Tegen zes uur moest de politie voor de derde keer naar hetzelfde adres. Er stond wederom een muziekinstallatie te hard. Ook deze is in beslag genomen. Daarna keerde de rust weer.