AutoRai

30-5-2003

Nieuwe Jaguar XJ is de beste executive car

De zojuist geïntroduceerde nieuwe Jaguar XJ is door het Britse zakenautoblad Fleet World onderscheiden met de Best Executive Car 2003 Award. Daarmee versloeg de Britse Saloon al zijn - voornamelijk Duitse
- concurrenten in de topklasse.

Hij geeft eenzelfde gevoel als de snorharen van een kat, zo omschreef Fleet World de nieuwe Jaguar XJ. Mensen die in deze auto plaatsnemen zullen inderdaad merken hoezeer hij gevoelens aanspreekt. Het luxueuze, prachtig uitgevoerde interieur met soepel leder en glanzend hout. Alle denkbare geavanceerde technologieën om het verblijf achter het stuurwiel aangenamer, extra ontspannen en veiliger te maken. En alles zo uitgevoerd dat het als vanzelfsprekend te bedienen is en geen enkele extra aandacht vraagt. De nieuwe XJ spreekt ook aan door zijn stijlvolle vormgeving, prachtige aluminium constructie en grote hoeveelheid binnenruimte. En wie gaat rijden, ervaart dat hij stuurt als een veel kleinere auto, door zijn lage massa uitstekend presteert en weinig verbruikt en opnieuw een fabuleuze vering en wegligging biedt.

Bij de uitreiking van de prijs zei een trotse James Drake-Lee, Corporate Operations Manager van Jaguar Cars: Wij zijn geweldig blij met deze onderscheiding. De mix van een hightech aluminium carrosserie die bijdraagt aan een bijzonder laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot, met traditionele Jaguar-elegantie, een mooie afwerking en een uitstekende value for money blijkt zakelijke kopers zeer aan te spreken. Het oordeel van Fleet World zal zonder twijfel het succes nog verhogen.

Ross Dukin, uitgever van Fleet World: Dat je op directieniveau bent aanbeland, betekent nog niet dat je interesse voor autos dan ineens stopt. De nieuwe Jaguar XJ is een auto voor mensen die nog echt van autos houden. Hij ziet er erg verleidelijk uit, hij rijdt geweldig, is heel comfortabel en snel en in het interieur word je er steeds subtiel aan herinnerd dat je het gemaakt hebt in het leven.

Voormalig IBM-wagenparkbeheerder en nu jurylid George Emmerson voegde daar aan toe: Als het gaat om het kiezen van autos voor de top van de Britse industrie, heeft de naam Jaguar nog steeds een heel bijzondere klank. Hij biedt stijl in de klassieke zin van het woord - dit is de soort auto die je graag wilde wassen toen je nog een jongetje was.

De award werd woensdag 14 mei uitgereikt bij de RAC-club in Londen.