AutoRai

30-5-2003

Alfa 147 en Alfa Brera winnen Autonis 2003

De succesvolle Alfa 147 en het bijna productierijpe studiemodel Alfa Brera zijn in Berlijn onderscheiden met de Designprijs Autonis 2003.

De bladen Auto/Strabenverkehr en mot hadden hun lezers opgeroepen om het design van diverse autos te beoordelen. In totaal kwamen er op de verkiezing meer dan 46.000 reacties binnen.

De lezer kreeg de mogelijkheid om in twaalf verschillende categorieën drie positieve en drie negatieve stemmen uit te brengen. Met maar liefst 45,5 procent positieve en slechts 3,6 procent negatieve stemmen, eindigde de Alfa 147 in de compacte klasse met overmacht voor de Mercedes C-klasse Sportcoupé en de Peugeot 307.

Hoe fascinerend de toekomst van Alfa Romeo wordt, bewijst de coupé-studie Alfa Brera. Vast staat dat deze potente sportwagen in productie zal gaan. Zijn carrosserielijnen vormen, al ruim voor het debuut van de uiteindelijke productieversie, een mijlpaal in de designtraditie van Alfa Romeo. Deze stelling wordt bevestigd door de Autonis 2003. Met een positieve balans van 43,6 procent van alle stemmen liet de Alfa Brera zijn naaste concurrenten de Peugeot RC (17,6 procent) en de Cadillac Cien (15,3 procent) ver achter zich. In de middenklasse behaalde de Alfa 156 overigens een zeer goede tweede plaats, op slechts 1,7 procent van het hoogst geklasseerde model.

Alvorens de Alfa Brera verschijnt, komt er een andere sportieve Alfa Romeo op de markt: de Alfa GT Coupé. Deze was afgelopen winter voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève en zal nog dit jaar zijn debuut maken. Met het oog op de komst van de Alfa GT Coupé kijkt Alfa Romeo met spanning uit naar de verkiezingen voor de Autonis 2004!