Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Man in park neergeschoten
ALMERE Een 27-jarige inwoner uit Almere is donderdagavond in een park bij zijn woning aan de Oevergriend in Almere Haven door een hem bekende man in de borst geschoten. Het slachtoffer wist zijn woning te bereiken en zelf de politie te bellen. Hij is met ernstig letsel in de borst overgebracht naar het AMC in Amsterdam.
De dader reed weg op een fiets. Bij een onderzoek in de omgeving zagen politieagenten bij een tankstation een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, in een auto stappen, waarin al drie mannen zaten. Deze auto is door de politie gevolgd over de A-6, terwijl ondertussen de politie van Amsterdam en Gooi- en Vechtstreek ter assistentie werden geroepen. De auto is in de Bijlmermeer tot stoppen gedwongen, waarna de vier inzittenden (22, 18, 21 en 16, allen uit Amsterdam) als verdachten zijn aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Gesloten aanhangwagen
ZEEWOLDE Een 36-jarige inwoner van Zeewolde had verleden week in Rotterdam een aanhangwagen gekocht. Hij vertrouwde het echter niet en vroeg de politie de aanhangwagen na te trekken. Hierbij bleek dat de aanhangwagen in Etten-Leur was gestolen. De aanhangwagen is in beslag genomen en een nader onderzoek naar de daders wordt ingesteld.

Aanrijding met gewonden
LELYSTAD Op de kruising Zuiderzeelaan Hoek van t IJ verleende donderdagmorgen een 86-jarige automobilist uit Lelystad geen voorrang aan een 24-jarige automobiliste uit Lelystad. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Mishandeling na aanrijding
ALMERE Twee automobilisten kregen het donderdagavond op de Oosterdreef met elkaar aan de stok. Op een rotonde werd een 53-jarige automobilist uit Almere rechts gepasseerd en gesneden door een 48-jarige plaatsgenoot, eveneens in een auto. De 55-jarige haalde daarna de 48-jarige in, maar bij de volgende rotonde kwamen de twee met elkaar in botsing. Beiden stapten uit, waarna een duw- en scheldpartij ontstond. De 48-jarige gedroeg zich agressief en de 55-jarige man kreeg enkele klappen. De 55-jarige deed aangifte van mishandeling. De 48-jarige moet nog gehoord worden.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Na een melding over een automobilist onder invloed werd donderdagavond op de Bremenbergweg een 52-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden. Hij blies 725 ug/l (1,64 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 35-jarige automobilist uit Almere ging donderdagavond op de Spoordreef plotseling sneller rijden toen hij door de politie gevolgd werd. Hij voldeed niet aan de gegeven stoptekens en reed op een gegeven moment zelfs meer dan 130 km/h, waar 50 is toegestaan. Toen de automobilist de doodlopende Sonatestraat inreed, was de aanhouding eenvoudig. Hij bleek onder invloed te rijden en blies 765 ug/l (1,73 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Geluidsoverlast
ZEEWOLDE Omwonenden klaagden donderdagavond over geluidsoverlast door harde muziek van jongelui op de parkeerplaats bij de Strandweg. Ter plaatse bleek niets van geluidsoverlast, maar alle aanwezige jongeren zijn wel gewezen op de binnengekomen klachten, de gemakkelijke overdracht van geluid op een mooie windstille avond, de op geldende rechtsregels en de mogelijke consequenties daarvan.

Zinloos geweld
LELYSTAD Een 21-jarige inwoner van Lelystad deed donderdagnacht aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat er op het Stadhuisplein een man op het kwam aflopen, die hem zonder enige aanleiding klappen tegen het hoofd had gegeven. Het slachtoffer had enkele verwondingen aan het gezicht. Aan de hand van het signalement heeft de politie donderdagnacht op de Neringweg een 19-jarige inwoner van Lelystad aangehouden. De verdachte verkeerde sterk onder invloed van de alcohol en is ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten. Een vriend van hem beledigde de politieagenten en is eveneens aangehouden. Volgens een getuige zou hij ook hebben meegedaan aan de mishandeling.