Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.10 uur

Rijden onder invloed

OUDEWATER- Op donderavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol van de weg was afgeraakt.

Agenten kregen de melding door dat een 39-jarige man uit Oudewater op de Willeskop van de weg was geraakte en gingen poolshoogte nemen. De man werd aangetroffen en hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau blies hij 360 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel

BREUKELEN In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei heeft de politie een automobilist aangehouden die met zijn auto veel te hard over de rijksweg A2 reed.

Agenten reden om 04.35 uur over de rijksweg A2 tussen Vinkeveen en Utrecht toen zij met hoge snelheid werden ingehaald door een auto met Duits kenteken. De politie zette de achtervolging in en klokte een snelheid van 180 km p/uur. Ter hoogte van de afrit Oog in Al konden ze de 25-jarige bestuurder, door het geven van een stopteken, aan de kant zetten. De Duitser is aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Uiteindelijk kon de bestuurder na contante betaling van de boete van 260 Euro het politiebureau verlaten.

Motorrijder komt ten val

MAARSSEN Donderdagmiddag kwam een 55-jarige motorrijder uit Zaandam ten val op de Maarsseveensevaart. Hierbij liep de Zaandammer letsel op aan sleutelbeen en kneuzingen aan de ribben.

De 55-jarige bestuurder reed om 13.40 uur met zijn motor over de Maarsseveensevaart. Hij kwam uit de richting Maarssen-dorp en reed in de richting Tienhoven. Toen hij moest remmen voor zijn voorganger hield hij zijn motor niet onder controle en kwam ten val. Hij liep letsel op aan zijn sleutelbeen en kneuzingen aan zijn ribben. De motorrijder is per ambulance naar het AMC vervoerd.