Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.45 uur

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Vrijdag werd een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed. De 43-jarige automobiliste uit Doorn werd omstreeks 03.25 uur aangehouden op de Hoofdstraat.

Agenten zagen de vrouw slingerend rijden. Onderzoek wees uit dat ze alcohol had gedronken. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat ze 505 ug/l in haar lichaam had. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van 5 uur.

Inbraak

ZEIST- Vrijdag is een jongeman aangehouden na een inbraak. Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een pand aan het Vrijheidsplein. Ter plaatse zagen ze twee verdachten wegrennen. Door agenten werd een onderzoek ingesteld in de omgeving, wat resulteerde in een aanhouding op de Bergweg van één verdachte, 18 jaar en afkomstig uit Zeist. De andere kon ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Koe valt vrouw aan

DE BILT- Donderdag is een vrouw aangevallen door een koe. De vrouw uit Zeist was aan het wandelen in het Biltsebos aan de Holle Bilt toen zij een koe op een pad zag staan. Een paar dagen eerder had ze deze ook zien staan en was er toen met een grote boog omheen gelopen.

De koe zag er erg agressief uit en greep de vrouw met haar horens. Ze werd over het pad de struiken ingeslingerd. De koe liep wederom op de vrouw af en wilde haar weer grijpen. Gelukkig liep een andere vrouw in het bos haar honden uit te laten en kon de koe wegjagen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze diepe snijwonden in haar hand had en het gewricht in haar elleboog is gescheurd. De koe is van het ras Schotse Hooglander en deze lopen vrij rond in het bosgebied. De koe reageerde waarschijnlijk zo agressief, omdat ze nu in de kalverperiode zitten.

Bedreiging

ZEIST- Donderdag zijn twee mannen aangehouden die elkaar aan het bedreigen waren. Agenten gingen een handtekening halen van een getuige van een bedreiging eerder op de dag. Onderweg op de Ridderschapslaan werden ze aangesproken door een 35-jarige man uit Zeist die aangifte van die bedreiging had gedaan. Hij wees in de richting van een 33-jarige man uit Zeist die tegen een boom stond geleund, deze man had hem bedreigd.

De man werd boos op de bedreiger, liet een mes zien en ging ermee zwaaien. Ondertussen stonden er al 20 jongeren in de straat. Agenten hebben de man de woning ingekregen en hebben hem aangehouden voor het zwaaien met een mes. Ook de 33-jarige man werd aangehouden voor de bedreiging eerder op de dag. Agenten vertrokken uiteindelijk met waar ze voor waren gekomen, de handtekening.