Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.50 uur

Aanrijding met een slokje op

OVERBERG- Donderdag is een man aangehouden nadat hij met de nodige glazen alcohol op tegen een boom was gereden. Omstreeks 22.35 uur reed een automobilist op de Haarweg in de richting van Utrecht.

Vermoedelijk heeft de man te hard gereden, is daardoor in de berm gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De ongedeerde 32-jarige man uit Leersum rook naar alcohol en is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 495 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging en bedreiging

ELST- Drie jongens zijn donderdag aangehouden nadat zij kinderen hadden beledigd. Rond 17.30 uur ontving de politie een melding dat enkele personen zich misdroegen in een parkje aan de Beatrixstraat. Ter plaatse zag een agent drie jongens zitten die de nodige alcohol hadden genuttigd.

Ze hadden spelende kinderen beledigd en nu begon er één de agent te beledigen. Een 16-jarige jongen uit Elst werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De twee achtergebleven jongens begonnen daarna bedreigingen te uiten tegen de moeder van een van de kinderen en liepen daarna weg. Een 17- jarige jongen uit Rhenen werd hiervoor later aangehouden. De andere jongen wordt nog gezocht.