Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van donderdag 29-mei-2003 07:00 uur
tot vrijdag 30-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: 038-4963891
=============================================================================



MAN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL FIETS



DEVENTER - Donderdagmiddag is bij het NS station aan de Diepenveenseweg een 38-jarige man uit Deventer aangehouden voor de diefstal van een fiets. Hij vernielde het slot. Wegens recidive van diefstal in de afgelopen weken werd hij ingesloten.


---------



DIEFSTAL AUTO



DEVENTER - Op de Ceintuurbaan werd donderdagmorgenvroeg een blauwe Fiat aangetroffen met ingeslagen ruiten. Deze bleek enkele uren daarvoor gestolen te zijn van de oprit van een bewoner aan de Hoge Hondstraat. Vermoedelijke waren er meerdere personen berokken bij deze diefstal. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


----------



AANHOUDING VOOR MISHANDELING



BATHMEN - Vrijdagmorgenvroeg is op de Brink een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor de mishandeling van een 18-jarige man uit Schalkhaar. Het slachtoffer had een gezwollen kaak. De aangehouden man werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld.


----------



DRONKEN MAN AANGEHOUDEN



DEVENTER - Op de Brink werd vrijdagmorgenvroeg een 19-jarige man uit Deventer aangehouden die dronken was. Hij probeerde bij een horecagelegenheid naar binnen te komen maar werd daar, i.v.m. zijn dronkenschap, door de portiers niet toegelaten. Hij was onredelijk en agressief en werd ingesloten. Na verhoor werd hij in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


----------




---- --


Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland1
Donderdag 29-mei-2003 07:00 uur tot vrijdag 30-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket: 038 - 4963891
================



AUTOKRAKERS ACTIEF IN STEENWIJKERWOLD



STEENWIJKERWOLD - In de nacht van 28 op 29 mei werden er een aantal autokraken gepleegd in Steenwijkerwold. Met name aan de Ten Holteweg en de Tramlaan. In totaal werden zeven auto's opengebroken. Gestolen werden o.a. een mobile telefoon, zonnebrillen, een losse CD-speler en cd's.

03-066150



--------------------------------



VERKEERSREGELAAR MISHANDELD



OLDEMARKT - Tijdens de Lambertusmarkt, op 29 mei werd een verkeersregelaar aan de Dijklaan mishandeld door een automobilist. De bestuurder reed na de mishandeling weg. Het kenteken van de auto is bekend, dus deze dader kan een dezer dagen bezoek verwachten van de politie. De aangifte moet nog worden opgenomen.

03-066200



---------------------------------



SPORTVISSERS AANGEHOUDEN



ZWARTSLUIS - Waren een zestal sportvissers aan het vissen in het natuurgebied langs
het Zwarte Water, nabij De Velde. De mannen werden gecontroleerd en kregen de kans ergens anders een visstek te zoeken. Na twee controles was men nog steeds niet verkast en kregen zij een bekeuring. De zes sportvissers, afkomstig uit Harsewinkel, werden uiteindelijk aangehouden en kregen in overleg met de officier van justitie een schikkingsvoorstel van ieder E 180 . Men kon dit niet voldoen, vandaar dat ze werden aangehouden.

03-066378


-------------------------------------------------------------------


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --

Persberichten politie Salland
van donderdag 29-mei-2003 07:00 uur
tot vrijdag 30-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket:
=============================================================================



MOTORRIJDSTER ONDERUIT



HEETEN - Donderdagmiddag ging een 22-jarige motorrijdster uit Nijverdal met haar motorfiets op de Spanjaardsdijk (bij de kruising met de Vlessendijk/ Koepelweg) onderuit. In een bocht naar links raakte zij rechts van de rijbaan in de berm en viel. Een 42-jarige motorrijder uit Almelo, die achter haar reed, kon haar nog maar net ontwijken. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht.


----------



GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL



RAALTE - Donderdag aan het begin van de avond raakte in een bocht op de Wijheseweg een 23-jarige man uit Broekland met zijn auto van de weg. De auto belandde 40 meter verderop in een weiland. De bestuurder en een 21-jarige inzittende man uit Broekland werden licht gewond naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht. Vermoedelijk had de bestuurder een te hoge snelheid. Er wordt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.


--------




---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van donderdag 29-mei-2003 07:00 uur
tot vrijdag30-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: 038-4963891
=============================================================================



MAN GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL



GRAMSBERGEN - Donderdagmorgenvroeg raakte op de Rijksweg-34 een 44-jarige man uit Hengelo(Ov.) met zijn auto van de weg. Hij schampte een bermpaaltje en belandde in een sloot. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht. Daar werd van hem ook een bloedproef afgenomen omdat er alcoholgebruik was vastgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De uitslag van de bloedproef wordt over enkele weken verwacht.


----------



ONDER INVLOED



COLLENDOORN - Bij een controle op de Eugenboersdijk blies een 20-jarige autobestuurder uit de Krim vrijdagmorgenvroeg 250 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.


----------



GELD EN SIERADEN GESTOLEN BIJ INSLUIPNG IN WONING



OUDLEUSEN - In een woning in Oudleusen (straat omwille van privacy weggelaten) vond woensdagmiddag, kort na het middaguur, een insluiping plaats terwijl de bejaarde bewoonster rustte. Zij had haar achterdeur niet afgesloten. Uit haar woning verdwenen enkele tientallen euro's en sieraden. De politie adviseert op dergelijk insluipingen alert te zijn en ondanks dat men thuis is de achterdeur toch wel af te sluiten.


----------



OPNIEUW DIEFSTAL BIJ KWEKERIJ



HEEMSERVEEN - Bij een kwekerij aan de Jachthuisweg zijn opnieuw planten weggehaald. Dit keer ging het om circa 80 buxusplanten. Veertien dagen geleden vond op dit bedrijf ook al een diefstal plaats. Donderdagmorgen deed de benadeelde ondernemer aangifte. In korte tijd is dit de derde diefstal bij kwekerijen/ tuincentra in de omgeving van Hardenberg. Eventuele getuigen wordt gevaagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


---------





---- --


Dagrapport Pers Zwolle1
Donderdag29-mei-2003 07:00 uur tot Vrijdag 30-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket: 0384963891
==============



DADER MISHANDELING AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Ontstond er op 30 mei omstreeks 03.40 uur aan de Voorstraat onenigheid tussen twee kleine groepjes personen. Toen een meisje tussenbeiden kwam werd ze door een van de mannen in het gezicht geslagen. De man, een 19 jarige Harderwijker, is aangehouden en naar het bureau overgebracht.

03-066452


-----------------------------------------------------------------



AUTO VOLLEDIG UITGEBRAND



ZWOLLE - Aan de Vlasakkers werd op 29 mei omstreeks 23:00 uur een Opel Corsa auto in brand gestoken. De auto brandde geheel uit. Aan de hand van het kenteken bij de eigenaar gekomen, die verbaasd was over de plaats waar de auto stond. Hij had de auto al anderhalve maand niet gebruikt ivm startproblemen. De auto was door hem achtergelaten aan de Riouwstraat.
Het lijkt erop dat de auto in brand is gestoken. De waarde werd geschat op E 150,-

03-066388


-----------------------------------------------------------



MEER AANHOUDINGEN NA VOETBALGEWELD



ZWOLLE - Naar aanleiding van de geweldplegingen tegenover de politie, na afloop van de wedstrijd FC Zwolle - de Graafschap werden op 29 mei omstreeks 22.00 uur nog twee Zwollenaren aangehouden en ingesloten. Zij worden er van verdacht stenen te hebben gegooid naar de politie. Zij werden aan de hand van videobeelden herkend en diezelfde avond nog aangehouden.

Naar verwachting zullen nog meer aanhoudingen volgen.

--------------------------------------------------------------



VOETBALGEWELD


REEDS EERDER VERZONDEN PERSBERICHT



Regiopolitie IJsselland
District Midden.

Zwolle, 29 mei 2003

POLITIE DRUK MET VOETBALWEDSTRIJD



De voetbalwedstrijd FC Zwolle - de Graafschap leidde op 29 mei (Hemelvaartsdag) tot
de nodige politie-inzet. Voor en na de wedstrijd werden 22 verdachten aangehouden.

Al voor de wedstrijd zochten supporters van beide clubs elkaar in het centrum van Zwolle op en kwam het tot meerdere confrontaties. In totaal werden 12 Zwolle supporters aangehouden voor opruiing en openlijke geweldpleging.

23 Graafschapsupporters, waarvan enkelen al een stadionverbod hadden, werden in Zwolle onderschept en moesten mee naar het bureau, waar hun identiteit kon worden vastgesteld. Zij maakten geen gebruik van de zogenaamde combiregeling en hadden geen kaarten voor de wedstrijd van vandaag. Allen werden Zwolle uitgezet.

Tijdens de wedstrijd werd één Zwolle supporter door stewards uit het stadion gezet omdat hij een fakkel aan stak. Zijn seizoenkaart werd ingenomen.

In afwachting van het vertrek van de Graafschapbussen, hielden Zwolle - supporters zich op aan de Ceintuurbaan en Tesselschadestraat. Kennelijk kon deze groep niet goed omgaan met het feit dat alleen de nacompetitie nog voor hen restte. Zij bekogelden de aanwezige politie met stenen en flessen. De politie zette o.a. de Mobiele Eenheid en honden in om de Ceintuurbaan vrij te maken en te houden, waarbij de aangrenzende woonwijk zoveel mogelijk werd ontzien. Desondanks kon men niet voorkomen dat in de omgeving van het zwembad meerdere auto's en een caravan beschadigd werden door Zwolle - supporters.

Eén agente werd door een voorwerp geraakt en liep daarbij een gekneusde arm op.

In de omgeving van het stadion werden 10 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en het niet voldoen aan een bevel of vordering om zich te verwijderen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de openlijke geweldplegingen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid tot meer aanhoudingen leiden.

-----------------------------------------------------------


Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van donderdag 29-mei-2003 07:00 uur
tot vrijdag30-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: 038-4963891
=============================================================================



DIEFSTAL BOOT + BUITENBOORDMOTOR



KAMPEN - Woensdagavond deed een bewoonster van de IJsseldijk aangifte van diefstal van een witte zeilboot + buitenboordmotor uit haar tuin. De boot was slechts vanaf het water te bereiken. De diefstal vond die dag -overdag- plaats. De waarde van de boot en de motor bedragen circa E 1.500,00. Het gaat om een 3,5 pk. motor van het merk Tomos.


----------



BEKEURING VOOR BALDADIGHEID



IJSSELMUIDEN - Een 20-jarige man uit IJsselmuiden kreeg vrijdagnacht (03.00 uur) een bekeuring van E 40,00 omdat hij op dat tijdstip op een trampolitie achter een woning aan de Burgemeester van Engelenweg stond te springen. Hij maakte deel uit van een groepje en had geen toestemming van de eigenaar van de trampoline.


----------



AANHOUDINGEN NA VERNIELINGEN



KAMPEN - Op de Plantage werden vrijdagmorgenvroeg (01.17 uur) twee mannen van 18 jaar uit Kampen aangehouden voor de vernieling van feestverlichting. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn zij weer op vrije voeten gesteld.


----------




---- --