Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-05-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.00 uur) Vrijdag 30 mei 2003

Heerlen, terrasmeubilair in rook op
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden het opgestapelde terrasmeubilair van een ijssalon aan de Promenade in brand gestoken. De brandweer was er vrij snel bij zodat een gedeelte van het meubilair kon worden gered. Door de hitte sprongen een paar ruiten van de ijssalon kapot. Het totale schadebedrag is onbekend.

Hoensbroek, inbraak
Onbekenden hebben donderdag ingebroken in een woning aan de Hommerterweg door een deur van de achterom gelegen serre te forceren. De inbraak werd door een buurman ontdekt. De hele woning was doorzocht. Onbekend is nog wat er werd ontvreemd.

Heerlen, Slang en prairiehond gestolen
Onbekenden hebben in de loop van donderdagmorgen uit een kooi die in de tuin van een woning aan de Joost van Vondelstraat staat, twee huisdieren te weten een -niet giftige- koningslang en een zogenaamde prairiehond, gestolen. Een prairiehond is een marmotachtig dier. De eigenaar heeft geen idee wie er achter de diefstal kan zitten.

Kerkrade, alcoholcontrole.
Tussen donderdag 29 mei 23.00 uur en vrijdag 30 mei 02.00 uur heeft het verkeershandhavingsteam van de politie in de regio Limburg-Zuid op de Kaalheidersteenweg te Kerkrade een alcoholcontrole gehouden. Van 71 bestuurders werd een alcoholblaastest afgenomen. Slecht bij een bestuurder gaf de uitslag van de blaastest aan dat hij gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf lager dan het maximaal toegestane alcoholpromillage. De automobilist mocht daarop zijn weg vervolgen zonder proces-verbaal.

Kerkrade, geschoten met vuurwapen.
De politie heeft vrijdag 30 mei 2003 twee mannen aangehouden nadat er op de Heerlenersteenweg te Kerkrade geschoten werd met vermoedelijk een vuurwapen.
Een groepje jonge dames werd vrijdagmorgen omstreeks 02.55 uur bedreigd door een man met op zijn hoofd een ijsmuts. De man was het groepje dames genaderd en richtte plotseling een vuurwapen op hen en loste een schot. Daarna liep hij weg. Een getuige die het voorval gezien had meldde dit aan de politie en volgde de schutter die het wapen in het struikgewas weggooide. Een ter plaatse gezonden politiepatrouille kon op aanwijzing van de getuige de schutter aanhouden. Het bleek een 16 jarige inwoner van Kerkrade te zijn. De schutter wees de plaats aan waar hij het wapen had weggegooid. Het wapen werd aangetroffen waarbij het zich bleek te handelen om een alarmpistool. De schutter bleek niet de eigenaar van het wapen te zijn. Deze, een 24 jarige inwoner van Kerkrade, werd korte tijd later eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Het alarmpistool werd in beslag genomen.