Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-05-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Vrijdag 30 mei 2003

Maastricht/Valkenburg, zeven motordiefstallen.

Op Hemelvaartsdag 29 mei 2003 hebben motordieven hun slag geslagen. In Maastricht werden zes motoren gestolen en werd eenmaal een poging daartoe gedaan. In Valkenburg werd een motor gestolen en werd ook poging daartoe gedaan.
In Maastricht vonden de diefstallen allemaal in het centrum en in de middaguren plaats. Tweemaal op het Bat, de andere op de Graanmarkt, de Boschstraat, de Markt, de Maastrichter Grachtstraat en de Vissersmaas. De poging tot diefstal vond plaats op de Vissersmaas. In Valkenburg vond de diefstal eveneens in de middaguren plaats op de Hekerweg. De poging tot diefstal vond plaats op de Prinses Beatrixsingel in Valkenburg en dit gebeurde tussen 19.00 en 20.15 uur.

De benadeelden vijf Duitsers, drie Belgen en een Nederlander hebben allen aangifte bij de politie gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed.

De politie heeft donderdagavond 29 mei 2003 tegen een 23 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De Maastrichtenaar veroorzaakte omstreeks 22.30 uur op de Heerderweg te Maastricht een aanrijding met een geparkeerde personenauto. De gewaarschuwde politie trof de veroorzaker van de aanrijding nog zittend in zijn auto aan. Nadat hij uitstapte bleek hij behoorlijk onder invloed van drank te zijn. Hij stond te wankelen op zijn benen en rook sterk naar alcohol. De automobilist werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de uitslag van de ademanalyse een indicatie van het alcoholpromillage aan van 1.5 promille, maar de ademanalyse werd niet goed uitgevoerd of het apparaat functioneerde niet goed. Derhalve was de ademanalyse niet rechtgeldig. Een politiearts heeft daarop van de automobilist een bloedproef genomen die voor verder onderzoek naar het Nederland Forensisch instituut werd gezonden. Bij verder onderzoek bleek dat de inwoner van Maastricht niet in het bezit was van een rijbewijs en tevens dat de auto niet verzekerd was. Tegen hem werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Berg en Terblijt, rijden onder invloed.
Een 49 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 30 mei 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist werd omstreeks 02.45 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Geulhemmerweg te Berg en Terblijt. Nadat de bestuurder naar het gebruik van alcohol bleek te ruiken en de alcoholblaastest het alcoholgebruik nog eens bevestigde werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. Daar nam een politiearts van de bestuurder een bloedproef af die voor verder onderzoek gezonden werd naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk. Afhankelijk van de uitslag zal tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht, autoinbrekers en heler aangehouden. Naar aanleiding van een auto-inbraak die maandag 26 mei 003 plaatsvond heeft de politie twee autoinbrekers aangehouden alsmede de heler aan wie de gestolen autotelefoon werd verkocht.
Maandagavond vond omstreeks 20.40 uur in de Bredestraat te Maastricht een auto-inbraak plaats waarbij uit de karkit van de auto de telefoon werd gestolen. De toegang tot de auto werd verkregen door een ruitje van de auto te vernielen. Daarbij trad het inbraakalarm van de auto in werking en betrapte de gealarmeerde eigenaar beide autokrakers. Deze maakten zich echter snel met de gestolen telefoon uit de voeten. Het signalement van beide autokrakers was bekend en er werd een onderzoek naar hen ingesteld. Kort daarna werd een van beiden (25 jaar) aangetroffen bij het station waar hij door een politiepatrouille werd aangehouden. De identiteit van de tweede autokraker (22 jaar) werd tijdens het verdere onderzoek bekend en hij werd telefonisch benaderd met de vraag zich te melden aan het politiebureau hetgeen hij ook deed. Donderdag 29 mei meldde hij zich waarop ook hij aangehouden werd. De telefoon bleek verkocht te zijn aan een heler (19 jaar) die donderdagmiddag in zijn woning te Maastricht werd aangehouden. Bij het onderzoek in zijn woning werd de gestolen GSM alsmede nog een gestolen autoradio en een nep vuurwapen (plastic) aangetroffen. Deze spullen zijn door de politie in beslag genomen. Het drietal is in verzekering gesteld. Een verder onderzoek wordt ingesteld.