Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-05-2003 Persbericht Gemeentelijke sociale dienst Maastricht (13.00u Vrijdag 30 mei 2003

Steunfraude in gemeente Maastricht.

Door de sociale recherche in de gemeente Maastricht werd een groot onderzoek ingesteld inzake fraude met uitkeringen. Bij dit onderzoek was ook de opsporingsdienst van GAK Nederland betrokken. Van begin 1999 hielden twee glazenwassers zich bezig met hun werkzaamheden zonder dat zij hun uitkeringsinstantie daarvan in kennis stelden.
Zij werkten zes dagen per week gedurende hele dagen als glazenwassers in de gemeenten Maastricht, Meerssen en Eijsden. Drie personen (de twee glazenwassers en de echtgenote van een van beiden) werden aangehouden en in verzekering gesteld. Door het niet opgeven van hun werkzaamheden werd de sociale dienst benadeeld voor een bedrag van 54.000 euro.
Door het GAK zal over de periode van ongeveer drie jaar een WAJONG uitkering (gedeeltelijk) en verder niet afgedragen werkgeverspremies worden teruggevorderd.
De door de sociale dienst verstrekte uitkering werd beëindigd. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens het plegen van valsheid in geschrifte dat door het parket Roermond zal worden afgehandeld.

(persbericht gemeentelijke sociale dienst Maastricht)