Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-05-2003
1e persbericht van vrijdag 30 mei 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangehouden De politie zag vrijdagochtend rond 3.45 uur op de Insulindelaan een auto rijden met mistlichten aan en een slechte
kentekenplaatverlichting. Hierop besloten zij om de auto op de Tongelresestraat te controleren. Bij controle bleek er een doorverbinding in de auto gemaakt te zijn. Toen de politie de bestuurder wilde arresteren gaf deze de agent een stomp in zijn maag en ging er vandoor. Een 16-jarige en een 15-jarige Eindhovenaar die in de auto achterbleven konden wel aangehouden worden. Zij zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. Van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor.

Eindhoven: Toedracht steekpartij onduidelijk; politie zoekt getuigen Donderdagmiddag zijn op het politiebureau aan de Mathildelaan drie Eindhovenaren (38, 35 en 18 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij waarbij donderdagochtend een 26-jarige Eindhovenaar ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd rond 1.00 uur door de politie op de grond aangetroffen op de Jacobus Deckersstraat met steekwonden in zijn zij. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De aangehouden verdachten zijn de cel ingegaan. De politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij waarvan de toedracht nog steeds onduidelijk is. Getuigen van de steekpartij of getuigen die iets meer kunnen vertellen over de toedracht van de zaak kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Strijp via 0900-8844.

Eindhoven: Beroofd na lift op scooter
Een 20-jarige Helmonder is vrijdagochtend tussen 6.00 en 7.30 uur van zijn geld en sleutels beroofd. Hij zou tegen betaling een lift naar Helmond krijgen van een hem onbekende man op een scooter. De bestuurder van de scooter reed echter de verkeerde kant op. Het tweetal kreeg hierop een woordenwisseling waarop de bestuurder op de Boschdijk stopte en de Helmonder beroofde van ongeveer 150 Euro en zijn sleutels. De man is vervolgens op zijn scooter weggereden. Het gaat om een blanke man, 25 30 jaar met een blauwe scooter. Hij droeg een wit gebloemd overhemd met een spijkerbroek.

Eindhoven: Luchthork betrapt
Vanuit het vliegtuig van de Politie Brabant Zuid-Oost werd zondagavond rond 19.30 uur een Duitse ballonvaarder gesignaleerd die zich niet hield aan de minimum vlieghoogte. De ballonvaarder die vanaf de Karpendonkse Plas was opgestegen vloog zeer laag over het PSV stadion en de omliggende huizen. De ballon dreef verder richting Veldhoven en vloog daar op boomtophoogte. Vanuit het vliegtuig werden fotos gemaakt van de laagvliegende ballon. Deze worden doorgestuurd naar de luchtvaartpolitie die een proces-verbaal zal opmaken tegen de ballonvaarder.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Op het Stratumseind zijn vrijdagochtend rond 3.30 uur drie verdachten, een 35-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige en een 35 jarige Veldhovenaar, aangehouden. De drie zouden bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Stratumseind betrokken zijn. Hierbij raakte een 22-jarige Eindhovenaar gewond doordat hij met een glas op zijn achterhoofd werd geslagen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Bedreiging
Op de Leenderweg is donderdagavond rond 22.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 42-jarige Eindhovenaar en zijn familie en bekenden. Het slachtoffer liep met nog vijf personen over de Leenderweg en had zonder enige aanleiding onenigheid gekregen met de 19-jarige Eindhovenaar die hen hierop met een mes bedreigde. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Brand in vrachtauto
In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 2.45 uur brand ontstaan in de cabine van een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Voorterweg. De gehele cabine is uitgebrand. Een aanhangwagen die voor de vrachtwagen stond liep schroeiplekken op door de hitte. De oorzaak van de brand is onbekend.

Eindhoven: Vrouw mishandeld
In zijn woning in het stadsdeel Strijp is vrijdagochtend rond 00.10 uur een 27-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 28-jarige vrouw. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij sloeg een agent in zijn gezicht en scheurde zijn blouse kapot. Met behulp van pepperspray kon hij tot bedaren worden gebracht. Het slachtoffer is tijdens de mishandeling geslagen. Zij liep diverse zwellingen op in haar gezicht en op haar arm en been. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vissen en waterpomp gestolen
Uit een vijver in de achtertuin van een woning aan de James Ensorlaan zijn donderdag tussen 17.10 en 19.35 uur 40 vissen en een waterpomp weggenomen. Het gaat onder andere om kooikarpers en goudvissen.

Eersel: Diefstal geld
In een horecagelegenheid aan het Hint is donderdagavond rond 21.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die avond 50 Euro hebben weggenomen uit de fooienpot. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Luyksgestel: Mishandeling
Op de Zwartebergendreef is donderdagavond rond 19.45 uur een 37-jarige man uit Dongen aangehouden. Hij had onenigheid met zijn 43-jarige schoonbroer uit Dongen. Hierbij zou hij zijn schoonbroer hebben geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn kaak en zijn lip. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Mariahout: Motorrijder gewond
Op de Ginderdoor is donderdagavond rond 20.40 uur een 28-jarige motorrijder uit Gemert frontaal op een geparkeerde bestelauto gebotst. De motorrijder reed vanuit Lieshout over de Ginderdoor en is vermoedelijk in een bocht de controle over zijn voertuig verloren en aan de linkerkant van de weg tegen de bestelauto gebotst. Hij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Someren: Voetbalstandaard van graf weggenomen
Van een graf op een kerkhof aan de Van Lieshoutstraat is tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 13.00 uur een voetbalstandaard weggenomen. Deze standaard was daar geplaatst ter nagedachtenis aan de overledene. De politie verzoekt getuigen die iets meer kunnen vertellen over de verdwijning van de voetbalstandaard om contact op te nemen met de afdeling Someren via 0900-8844.

Son: Dief op heterdaad betrapt
Op de 7000 is donderdagavond rond 22.30 uur een 58-jarige man uit Eindhoven betrapt toen hij daar bij een bedrijf een aluminium profielbalk uit een container aan het wegnemen was. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Snorfietser onder invloed
Op de Geenhovensedreef zag de politie vrijdagochtend rond 5.45 uur een 36-jarige man uit Valkenswaard op zijn snorfiets slingerend over de weg rijden. Op de Haagstraat kon de man aangehouden worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,80 uit. De man kreeg een rijverbod van negen uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Discriminatie
Op de Luikerweg is vrijdagochtend rond 2.30 uur een 18-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het roepen van discriminerende teksten op straat. De politie hoorde dit en heeft de verdachte voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Auto vernield na rijverbod
In Veldhoven is donderdagavond rond 20.35 uur onder hevig verzet een 42-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zou kort daarvoor de auto van zijn zoon met een bijl hebben beschadigd die op de oprit van de woning van zijn ex-vrouw stond. Het tweetal had onenigheid met elkaar gekregen nadat de zoon zijn vader had verboden om nog te gaan motorrijden. De man had gedronken. Om te voorkomen dat hij zou gaan rijden had de zoon zijn sleutels afgepakt waarop de verdachte agressief reageerde. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Waalre: Bromfietser onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is vrijdagochtend rond 1.30 uur een 18-jarige bromfietser uit Valkenswaard aangehouden. De politie zag de bromfietser met hoge snelheid over de Eindhovenseweg rijden en de kruising met de Burgemeester Mollaan passeren. Hij reed slingerend over de weg en negeerde een rood verkeerslicht. Op de Valkenswaardseweg maakte hij vervolgens geen gebruik van het fietspad terwijl dat hier voor bromfietsers verplicht is. Bij controle bleek dat de bromfietser teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.