Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Apeldoorn Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via 0900-8844

Datum : 30 mei 2003

Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 30 mei 2003, 00.09 uur Plaats/straat : Oude Beekbergerweg in Loenen (Gld.) Omschrijving Een 36 jarige bestuurder van een bestelbusje uit Giogowek (Polen) werd betrapt op het rijden onder invloed. Bij ademanalyse blies hij 325 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur en een boete van ¤ 190,=.

Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 30 mei 2003, 02.16 uur Plaats/straat : Stationsstraat in Apeldoorn Omschrijving Een 22 jarige bestuurder van een personenauto uit Hilversum werd voor de derde maal in twee betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees 285 ug/l uit. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Feit : inbraak in bedrijfspand Datum/tijd : 30 mei 2003 Plaats/straat : Beekpark in Apeldoorn Omschrijving Vannacht tussen 03.00 en 03.05 uur is bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Beekweg in Apeldoorn een geldbedrag van vele duidenden euro's ontvreemd. De daders kwamen het pand binnen door een raam uit de sponning te nemen. Het bedrijf waar de inbraak werd gepleegd houdt zich bezig met de exploitatie van speelautomaten. De daders hebben met grof geweld (mokers en een beitel) de geldcassettes uit een aantal machines gehaald en zijn vervolgens weer verdwenen. Dankzij video-opnamen die met een bewakingscamera zijn opgenomen, beschikt de politie over een prima overzicht van deze inbraak. Bovendien is op de opnamen duidelijk een van de daders te zien.

Feit : vrouw gewond na val van paard Datum/tijd : 29 mei 2003, 13.53 uur Plaats/straat : Otterloseweg in Hoenderloo Omschrijving Een 52 jarige amazone uit Hennef (Duitsland) is bij een val van haar paard gewond geraakt. Zij is met rugletsel overgebracht naar het Lukas. Over de toedracht van deze valpartij is geen duidelijkheid.

Feit : Wildplassen onder valse naam Datum/tijd : 30 mei 2003, 03.43 uur Plaats/straat : Loolaan in Apeldoorn Omschrijving Een 23 jarige man uit Hoog Soeren heeft afgelopen nacht twee bekeuringen gekregen: een voor het wildplassen en een voor het opgeven van een valse naam. De man stond te plassen in een plantenbak aan de Loolaan-Prof. Rontgenstraat toen hij werd aangesproken door een politiepatrouille. Toen hem een proces-verbaal werd aangezegd gaf hij een valse naam op, waarvoor hij vervolgens ook een proces-verbaal kreeg.