Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District IJSSELSTREEK Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via 0900-8844

DATUM : 30 mei 2003

Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 29 mei 2003, 21.28 uur Plaats/straat : Gerard Doustraat in Zutphen Omschrijving Bij een controle bleek een 52 jarige bestuurder van een personenauto uit Zutphen onder invloed te zijn. Tijdens een ademanalyse blies hij 470 ug/l. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Feit : vernieling politieauto Datum/tijd : 30 mei 2003, 00.35 uur Plaats/straat : Mulderskamp in Zutphen Omschrijving Bij een vechtpartij op de kermis in Zutphen zijn in totaal 3 mannen aangehouden. Twee van hen, een 33 en 37 jarige inwoners van Zutphen voor een vechtpartij. Een derde verdachte een 37 jarige inwoner van Zutphen werd aangehouden omdat hij de buitenspiegel van een politieauto vernielde. De man was niet rechtstreeks betrokken bij de vechtpartij op de kermis. Om de vechtpartij op de kermis onder controle te krijgen en de twee vechtersbazen aan te houden, moest de 37 jarige verdachte er niet door. Mede onder invloed van de nodige alcohol werd hem dit te veel. Toen hem vervolgens werd gesommeerd om door te lopen gedroeg hij zich agressief en weigerde te vertrekken. Bij zijn daarop volgende aanhouding verzette hij zich hevig en trapte opzettelijk de spiegel van de auto. De man is voor verhoor ingesloten.

Feit : overtreding visserijwet Datum/tijd : 29 mei 2003 Plaats/straat : Weerdseweg in Wilp Omschrijving Bij verschillende controles bij het Nieuwe Zandgat en de IJssel zijn 6 vissers bekeurd voor het vissen zonder vergunning.

Feit : overtreding visserijwet Datum/tijd : 29 mei 2003 Plaats/straat : Bruggeweersdijk in Gorssel Omschrijving Bij het zandgat van Gorssel werd drie Duitse vissers betrapt op het vissen zonder sportakte en vergunning. Zij kregen allen een boete van ¤ 28,=.

Feit : met auto's op hooi- en weiland Datum/tijd : 29 mei 2003 Plaats/straat : Bruggeweerdsdijk in Gorssel Omschrijving Vier automobilisten (32 jarige inwoner van Brummen, 34 jarige inwoner van deventer, 31 jarige inwoner van Brummen en een 33 jarige inwoner van Winterswijk) zijn door de politie bekeurd omdat zij met hun auto een weiland bij de IJssel waren ingereden. De inzittenden van deze auto's waren in de IJssel aan het zwemmen of aan het varen. De vier overtreders kregen een boete van ¤ 57,= voor het zich bevinden zonder toestemming van de rechthebbende in hooi- en weilanden.