Politie Midden- en West Brabant

Perbericht District Breda (30/5)

Breda, vrijdag 30 mei 2003

Tien arrestaties tijdens onrustige uitgaansnacht

BREDA: De politie heeft vannacht in het uitgaanscentrum tussen met name 02.00 en 03.00 uur de handen vol gehad tijdens het horecatoezicht. Met name op de Grote Markt, Visserstraat en Haven ontstonden vechtpartijen waarbij 10 verdachten zijn opgepakt. Tijdens deze incidenten zijn voor zover nu bekend vijf mensen gewond geraakt.

Eerder op de avond kwamen groepen uitbundige NAC-supporters naar het uitgaanscentrum alwaar het Jazz festival gaande was. Met name de Havermarkt en de Vismarktstraat werden het toneel van feestvierende supporters. De politie hield extra toezicht. Van de tien arrestanten hadden er voor zover nu bekend vier als supporter de feestelijkheden bij NAC bezocht.

Grote Markt 02.00 uur
De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Grote Markt drie mannen opgepakt ter zake openlijke geweldpleging. Er raakten twee mensen lichtgewond door glassplinters. Twee groepjes jongeren waren op het terras met elkaar slaags geraakt. Hierbij werd met bierglazen en terrasstoelen naar elkaar gegooid. Een 20-jarige Bredanaar kreeg glassplinters in zijn gezicht. Met 17 hechtingen werden de snijwonden in het ziekenhuis hersteld. Een 21-jarige man uit Terheijden kreeg een stoel tegen zijn nek, waardoor hij viel en met zijn rechterhand een snijwond opliep. De aanleiding tot de schermutseling is niet duidelijk. De politie hield op aanwijzing van omstanders drie vechtersbazen aan. Het gaat om een 22-jarige man uit Terheijden en twee mannen uit Zevenbergen van respectievelijk 19 en 21 jaar. Het drietal is vanmorgen vroeg vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haven 02.35 uur
De politie kreeg vannacht omstreeks 02.35 uur een melding dat op de Haven twee personen bewusteloos op de grond lagen. Er werd met spoed om een ambulance gevraagd. Later bleek dat de slachtoffers twee broers zijn uit Breda van respectievelijk 20 en 14 jaar. De oudste is met een hoofdwond ter observatie opgenomen in het ziekenhuis Zijn broertje mocht na behandeling weer naar huis.Een getuige die het incident zag gebeuren meldde dat de twee daders waren weggereden in een auto. Hij gaf kenteken en merk door. Agenten zagen de auto rijden over de Konijnenberg. Zij hebben de inzittenden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Raamsdonksveer van respectievelijk 24 en 22 jaar. Volgens de eerste verklaringen kregen de mannen ruzie met de slachtoffers in een eettent, over de vraag wie er aan de beurt was. Buiten werd de discussie voortgezet waarna dit uitliep op de mishandeling van het tweetal. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Visserstraat 02.45 uur
De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de Visserstraat vier jongens aangehouden die een 23-jarige vrouw hadden mishandeld. Volgens de aangeefster was zij door een van de verdachten uitgescholden. Hierop riep zij hem ook enkele verwensingen toe waarna het viertal haar mishandelde. Het gezicht van de vrouw was bebloed, ze had een sneetje in haar neus en een verwonding boven haar ogen. Op aanwijzing van omstanders heeft de politie de verdachten aangehouden. Het gaat om vier jongens uit Breda van 17 en 20 jaar(3). Het viertal had eerder op de avond de huldiging in het stadion bezocht.

Vismarktstraat 02.45 uur
De politie heeft een 18-jarige man uit Oosterhout vannacht omstreeks
02.45 uur op de Vismarktstraat aangehouden omdat hij met een bierfles gooide. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Blokkeren doorgang leidt tot mishandeling

BREDA: Gistermiddag heeft de politie een 23-jarige Bredase aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 52-jarige Bredase. Het incident vond gisteren plaats omstreeks 15.00 uur op de parkeerplaats van een tuincentrum aan de Heilaarstraat (woonboulevard) in Breda naar aanleiding van een parkeerprobleem.

Volgens de verklaringen stond de 23-jarige verdachte met haar auto te wachten op de parkeerplaats van het tuincentrum omdat er spullen ingeladen moesten worden. Hierbij blokkeerde zij de doorgang. De 52-jarige vrouw kon daardoor met haar auto niet doorrijden. Hierover stond tussen beide vrouwen discussie die uitliep op een handgemeen. De aangeefster liep daarbij een bloedneus en andere verwondingen in haar gezicht op. De aangeefster zei daarop tegen de andere vrouw dat ze de politie in zou schakelen. Daarop kwam de andere vrouw zelf naar het politiebureau. De lezingen van beide dames over wie er begon, lopen uiteen. De politie van het team Tuinzigtlaan is daarom op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen reageren via 0900-8844.

Diefstal personenauto

BREDA: Vanaf de Leeuwerikstraat is een rode Opel Kadett, v.v.h.k. ZL-29-XN, gestolen.

Aantreffen gestolen auto

BREDA: Op de Roeselarestraat is een personenauto van het merk: Alfa Romeo, aangetroffen. De auto was in januari 2003 gestolen vanaf het Kloosterplein.

Inbraak bedrijf

BREDA: Bij een bedrijf aan de Riethil is ingebroken. Men heeft een ruit vernield waarna men, middels handreiking, een computer heeft weggenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk