Ingezonden persbericht


Vervolgvel
Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 329 23 78

E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen
persbericht

DATUM NUMMER PERSBERICHT
28 mei 2003 c042

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380

Ondergrond speeltuin Genestetlaan in najaar gesaneerd

In de speeltuin aan De Genestetlaan in het Willemskwartier is bodemverontreiniging geconstateerd. Sanering is noodzakelijk, maar niet urgent. De GGD heeft de situatie onderzocht en er zijn geen risico's voor de volksgezondheid. In het najaar wordt de grond gesaneerd. De speeltuin is dan vier weken gesloten.

De eigenaar van de grond, de NS, heeft de vervuiling aangetroffen bij een grootschalig onderzoek naar vervuiling op haar terreinen. Uit het bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is met koper, lood, zink en PAK. In het kader van de Wet Bodembescherming is sanering noodzakelijk maar gezien de concentraties niet urgent. De sanering door de SBNS (Stichting Bodemsanering NS) vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in september/oktober. De speeltoestellen worden dan verwijderd en de grond wordt afgegraven. Er komt schone grond voor terug en na vier weken worden de toestellen weer teruggeplaatst. Tijdens de werkzaamheden kunnen de kinderen terecht op andere speelplekken in de wijk, zoals de speeltuin Beetsplein. De gebruikers van de speeltuin zijn door het speeltuincomité Het Genestetje en de gemeente met een brief op de hoogte gebracht.

---- --
Aan de bewoners van dit pand
Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 3292981

E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen

Datum Datum uw brief Ons kenmerk Contactpersoon 28-05-2003

Onderwerp Aantal bijlagen Doorkiesnummer Speeltuin

Geachte mevrouw, meneer,

In de speeltuin aan De Genestetlaan is bodemverontreiniging geconstateerd. De GGD Regio Nijmegen heeft de situatie ter plekke bekeken en concludeert dat er geen risico's bestaan voor de volksgezondheid, omdat kinderen eigenlijk niet in contact kunnen komen met die vervuilde grond. In het kader van de Wet Bodemsanering is sanering van de bodem wel noodzakelijk.

Omdat de situatie niet urgent is, wordt de speeltuin in het najaar (september/oktober) gesaneerd. Dit bekent dat de speeltoestellen worden verwijderd en dat de grond wordt afgegraven. Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken. Daarna worden de toestellen weer teruggeplaatst.

Tijdens deze periode is de speeltuin afgesloten en kunnen kinderen gebruik maken van andere speelplekken in de wijk, zoals de speeltuin Beetsplein. De gemeente heeft deze plannen afgestemd met de NS (die eigenaar is van de grond), met de GGD Regio Nijmegen en met het speeltuincomité Genestetje.

Indien u vragen heeft die in dit verband te maken hebben met de gezondheid, dan kunt u bellen met dhr. Oude Vrielink, GGD Regio Nijmegen, tel. (024) 3297100. Voor algemene vragen kunt u terecht bij Nicole Jeanné, gemeente Nijmegen, tel. (024) 3292968.

Hoogachtend,

Speeltuincomité het Genestetje,

J.A.C. van Hooft, wethouder Wijken, recreatie en spelen

P. Oude Vrielink, GGD regio Nijmegen

---- --