Nieuwsbericht

vrijdag, 30 mei 2003, 14.35 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto gestolen
Alkmaar, donderdag 29 mei 2003.
Een blauwe Opel Kadett is in de nacht van woensdag op donderdag gestolen van de Fontein Verschuirstraat. De auto voert het kenteken RN-75-TH.

Verkeerscontroles
Heiloo, donderdag 29 mei .
Op de Zeeweg is het verkeer op snelheid gecontroleerd tussen 09.30 en 12.00 uur. Daarbij zijn 35 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximale snelheid.
Alkmaar, donderdag 29 mei 2003.
Op de Nieuwe Schermerweg zijn gedurende een alcoholcontrole 12 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Eén drankrijder is aangehouden. Het betreft een 56-jarige man uit Enkhuizen, hij blies 250 ug/l (tot 220 is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Auto tijdens proefrit gestolen
Alkmaar, donderdag 29 mei 2003.
Een proefrit eindigde in een diefstal omstreeks 21.30 uur op de Keesman. De eigenaar maakte een proefritje met een belangstellende potentiële koper voor zijn grijze Porsche 911 Tagra. Nadat de dader een stukje gereden had stopte hij de auto om van stoel te wisselen met de eigenaar. Toen de eigenaar uitstapte gaf de dader echter gas en reed er vandoor met twee openstaande portieren in de richting van de Bovenweg. De auto draagt het kenteken PB-XX-82. De dief is een man van ongeveer 35 jaar oud, heeft een negroïde uiterlijk en kort kroeshaar en is ongeveer 1.80 meter lang.

Aanrijding met gewonden
Alkmaar, vrijdag 30 mei 2003.
Op de kruising Diamantweg/Bestevaerstraat heeft rond 04.00 uur een aanrijding plaats gevonden. Een voor het stoplicht stilstaande personenauto werd van achteren aangereden door een 30-jarige automobilist uit Obdam. De man verklaarde mogelijk in slaap te zijn gevallen of een black-out te hebben gehad, waardoor hij de stilstaande auto niet heeft gezien. De 47-jarige autobestuurder van de aangereden auto, afkomstig uit Noord-Scharwoude, is met vermoedelijk nek- en rugklachten vervoerd naar het MCA. Ook de naast hem zittende vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

NOORDKOP

Geluidsoverlast escaleert in mishandeling van agent Warmenhuizen, donderdag 29 mei 2003.
Een 57-jarige bewoner uit Warmenhuizen is rond 20.00 uur aangehouden. Hij was door de politie benaderd voor het terugdringen van geluidsoverlast. De man was hier echter niet van gediend en gaf daar op agressieve wijze uitdrukking aan.Toen een agent de tuin door de poort verliet duwde de man de deur van de poort dicht, waardoor de hand van de agent tussen deur en deurstijl kwam te zitten. De man weigerde echter de deur open te doen en bleef er tegenaan duwen. De agent kon uiteindelijk loskomen door een trap tegen de deur te geven. Hij heeft verwondingen aan zijn hand opgelopen. De man kon later worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Notoire drankrijder aangehouden
Kolhorn, vrijdag 30 mei 2003.
Een 44-jarige autobestuurder uit Aartswoud is rond 02.30 uur aangehouden op de Havenweg. Hij blies 460 ug/l, ruim tweemaal meer dan is toegestaan. De man is een veelpleger als het gaat om rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard. Bovendien reed de man met een onverzekerde auto. Hij krijgt een proces-verbaal.

Burenruzie mondt uit in autovernieling
Den Helder, donderdag 29 mei 2003.
Een jarenlang sluimerend conflict tussen buren is ontaard in de vernieling van een personenauto. Een 42-jarige man uit Den Helder is rond 22.00 uur aangehouden aan de Wierbalg voor de vernieling. Hij heeft met een moker de achterruit en een linkerachterraam van de auto vernield van een man die net op bezoek was geweest bij zijn buren. De moker is in beslag genomen. De auto-eigenaar zat samen met zijn vriendin al in de auto toen de vernieling plaatsvond. Hij heeft de gedupeerde aangeboden de schade te zullen betalen.

Chemisch afval gevonden
Wieringermeer, vrijdag 30 mei 2003.
Langs de Ulkeweg en de Koggenrandweg zijn omstreeks 05.45 uur pallets aangetroffen met chemisch afval, vermoedelijk afkomstig van een XTC-laboratorium. Op de Ulkeweg betrof het 10 vaten van 200 liter en aan de Koggenrandweg stonden vier pallets met 90 jerrycans en twee oliedrums. De brandweer heeft metingen verricht en kon daarbij gevaar voor de volksgezondheid in de omringende omgeving uitsluiten. De politie heeft tijdelijk de weg afgezet. Alle aangetroffen materiaal is verwijderd en zal worden opgeslagen om nader onderzocht te worden.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Wervershoof, donderdag 29 mei 2003.
Op de Markerwaardweg, de N239 in Aarstwoud en de Provincialeweg N506 in Venhuizen is het verkeer op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn 10 processen-verbaal uitgedeeld. Daarvan zijn er 8 uitgereikt aan autobestuurders die de maximale snelheid van 80 km/u hebben overschreden. Een 30-jarige hardrijder uit Schagen verloor daardoor zijn rijbewijs, hij reed 60 km/u te hard.
Andijk, donderdag 29 mei 2003.
Op de Dijkweg is het verkeer gecontroleerd tussen 15.15 en 19.45 uur. In totaal zijn 18 bekeuringen uigeschreven. Daarvan zijn er 13 voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Een bromfietser reed met 81 km/u over de weg.
Lambertschaag, donderdag 29 mei 2003.
Op de Dijkweg is het verkeer gecontroleerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Daarbij zijn 9 bekeuringen gevallen voor te hard rijden en een voor het niet dragen van een gordel.

Tweemaal bekeurd
Hoorn, donderdag 29 mei 2003.
Een 14-jarige jongedame uit Hoorn reed in het bijzijn van agenten met haar fiets door het rode licht. Duidelijk met het oogmerk te provoceren. Toen zijn staande werd gehouden gaf zij bovendien een valse naam op. Dat leverde haar twee bekeuringen op.

Man aangehouden na dreiging met mes
Hoorn, vrijdag 30 mei 2003.
Een 25-jarige man uit Zwaag is rond 00.05 aangehouden op de Noorderveemarkt. Hij had een groep van vijf vrouwelijke Duitse toeristen bedreigd met een mes. De dames waren uit angst voor de man een horecagelegenheid in gevlucht. De politie kon al gauw de man traceren en heeft hem aangehouden. Bij fouillering werd het mes aangetroffen. Het mes is in beslag genomen en de man werd meegevoerd naar het politiebureau.