Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-05-2003
Politieberichten van vrijdag 30 mei (07.00 - 13.00)

Sexbierum: aanrijding met letsel
Donderdag om 15.25 uur bromfietste een 17-jarige inwoner van Beetgum over het fietspad langs de Hearewei. Hij kwam uit de richting Sexbierum en ging in de richting van Oosterbierum. Een 51-jarige bestuurder, uit Sexbierum, van een tractor reed vanuit het weiland het fietspad op. Er stond struikgewas ter hoogte van de kruising met het fietspad en de in- en uitrit van het weiland. De tractor raakte de bromfietser ter hoogte van de spiegel. Daarnaast werd de passagier, een 17-jarige inwoner van Berlikum, geraakt ter hoogte van zijn linkerbovenbeen. Hij werd daardoor van de bromfiets geslingerd. Eerste hulp werd verleend door omstanders. De ambulance heeft de gewonde overgebracht naar het MCL-zuid.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Donderdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Populierstraat. Vermoedelijk is men via het balkon binnengekomen. Uit de slaapkamer werd een behoorlijk geldbedrag, enige duizenden euros en wat sieraden gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Harlingen: steekpartij
Vrijdag om 04.15 uur loopt een 34-jarige inwoner van Harlingen over de Grensweg, achter hem loopt een groepje mannen. Ter hoogte van de Kanaalweg wordt een opmerking gemaakt richting de 34-jarige. Vervolgens wordt een 26-jarige inwoner van Harlingen met een mes in zijn rug gestoken door de 34-jarige. De jongere geeft de oudere uit zelfverdediging een paar klappen. Bij de komst van de politie wordt de 34-jarige aangehouden, de 26-jarige wordt per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. De exacte oorzaak van de steek- en vechtpartij wordt nog onderzocht.

Leeuwarden: vechtpartij
Vrijdag om 02.55 uur werd door een zestal mannen gevochten op de Voorstreek. Bij aankomst van de politie bleef een slachtoffer achter, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat de man twee gaten in zijn hoofd had. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk. Volgens het slachtoffer fietste hij naar huis, waarbij hij door een groepje werd aangesproken. De man zal aangifte doen.

Heerenveen: aanhouding verdachte
Donderdag omstreeks 22.10 uur werd een 48-jarige inwoner van Oranjewoud de toegang ontzegd tot een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk. De man was het hier niet mee eens. Hierop gooide hij met asbakken, stoelen en glaswerk. Ook de 45-jarige eigenaar kreeg een klap met de barkruk, evenals een 35-jarige gast uit Heerenveen. Hierop is de inwoner van Oranjewoud aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Drachten: diefstal uit woning
Tussen donderdagavond en vrijdagochtend werd ingebroken in een woning aan de Helling. Waarschijnlijk is met via flipperen de woning binnengekomen. Gestolen werden een gsm, een laptop en diverse cd-roms. De technische recherche is ingeschakeld. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Drachten.

Sneek: mishandeling
Donderdag om 23.00 uur kreeg de politie een melding van problemen op het AZC aan de Harste. Ter plaatse bleek een 52-jarige bewoonster gewond te zijn. Zij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij was gewond geraakt door een 22-jarige inwoonster. Haar man, een 27-jarige inwoner, bleek eveneens gewond te zijn. Ook de man is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Er zijn al wat langere tijd problemen tussen de twee vrouwen. Op een gegeven moment sloeg de 52-jarige de 22-jarige met een fietspomp. Hierop sloeg de 22-jarige de 52-jarige met een drinkflesje. Hierbij greep de 27-jarige man in. Hierop werd hij in zijn zij gestoken door een 14-jarige bewoner. Deze is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. De 22-jarige vrouw zal aangifte doen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 8808272 (werkdagen en kantooruren)