PERSBERICHT
30/05/2003

De onderwaterwereld van de Kito

Zo'n tweehonderd jaar geleden voer een schip, bomvol geladen met tropisch fruit, over de Atlantische oceaan. Het schip, dat de naam Kito droeg, kwam terecht in een van de grootste stormen die de Atlantische Oceaan ooit gekend heeft. De bemanning deed er alles aan om het schip en de lading te redden. Urenlang vochten ze tegen de torenhoge golven...tevergeefs. Want de Kito verging en zonk naar de bodem van de oceaan.

Niet alleen het schip, maar ook de vele tropische vruchten aan boord, zonken helemaal tot op de bodem van de oceaan. Verschillende dieren op de oceaanbodem deden zich tegoed aan al dat verse fruit. Dag na dag, week na week. Doordat de dieren zo veel fruit binnenkregen, gebeurde er na verloop van tijd iets heel wonderbaarlijks; rond de Kito ontstonden nieuwe diersoorten, die nergens ter wereld eerder gezien waren. Om te beginnen waren dat de mandarijnenvis en het appelzeepaardje. Zoals hun soortnaam al verraad waren deze wezens kruisingen tussen fruit en dier.
Door hun fruitige lijfjes hadden deze wezens speciale krachten. Ze waren in staat om het zoute oceaanwater om te toveren tot een heerlijke frisse vruchtendrank!

Jaren later kwam een groep duikers toevallig in de buurt van de Kito. Toen ze nietsvermoedend bij een koraalrif rond aan het zwemmen waren, viel hen ineens op dat sommige delen van het water helemaal geel, en andere helemaal oranje gekleurd waren. Geen enkele duiker had dit ooit eerder gezien, en niemand begreep wat er aan de hand was. Toen ze hun duikershelm afzetten en proefden van het gekleurde water, wisten ze zich met hun verbazing geen raad. Het smaakte naar mandarijn en appel! Superlekker, en nog gezond ook! Ze besloten meteen dat kinderen over de hele wereld moesten kunnen genieten van deze wonderdrank, die ook nog eens vol fruit en vitaminen bleek te zitten!

Het gezonken schip is tot op de dag van vandaag het centrum van de magische onderwaterwereld die er groeide. Deze speciale plek op de zeebodem is dan ook vernoemd naar de Kito.
De tientallen nieuwe diersoorten die er leven, helpen allemaal bij het verwerken en verpakken van Kito, zodat kinderen over de hele wereld kunnen proeven van Kito,
de zee aan fruit!

Je hebt net gelezen over het ontstaan van Kito, de nieuwe siroop van Karvan Cevitam, in de smaken appel en mandarijn. De Kito wonderdrank zit in een vrolijke verpakking met daarop de onderwaterwereld van de Kito. Een blik bevat 750 ml en kost EUR 2,69. Karvan Cevitam Kito is onder andere bij Albert Heijn, C-1000 en Super de Boer verkrijgbaar.

Voor meer informatie over Karvan Cevitam en Kito kun je contact opnemen met Margreet Houthoff, telnr. 030-6973657.

Groeten vanuit de magische onderwaterwereld,

Ellen van Wezel