PERSBERICHT
30/05/2003

Zomercocktails by Grand Marnier
Grand Marnier introduceert: de Miljonairs Margarita en de Grand Marnier Sour

Het fameuze Huis Marnier-Lapostolle komt deze zomer met twee recepten voor unieke zomercocktails van topkwaliteit. De Grand Marnier Miljonairs Margarita is meteen ook de duurste Margarita ter wereld. En de Grand Marnier Sour is uitstekend geschikt als frisse zomerse versnapering.

Grand Marnier Miljonairs Margarita
De Grand Marnier Miljonairs Margarita is komen overwaaien uit hét moederland van de cocktails, de Verenigde Staten. Het is geen drankje om zomaar even weg te drinken. Het is een magnifieke versmelting van de Grand Marnier 100 of 150 jubileum Cuvées met tequila. Tot nu toe is geen enkel product in staat gebleken om, in combinatie met tequila, de eigen smaak te handhaven. Maar de Grand Marnier 100 en 150 jubileum Cuvées - met hun melange van zeer oude cognacs en essence van wilde tropische sinaasappels - slagen hier wel in. Een perfecte match die de Grand Marnier Miljonairs Margarita een intense en langdurende smaaksensatie maken. Afhankelijk van de kwaliteit tequila, die gebruikt wordt, kan de prijs voor een Miljonairs Margarita variëren van EUR 20,- met de 100 jubileum Cuvée tot EUR 35,- met de 150 jubileum Cuvée.

Grand Marnier Sour
'Live the Grand life', op ieder moment, waar dan ook. Deze zomer is dat een frisse longdrink die gemakkelijk zelf te maken is, de Grand Marnier Sour: 5/8 Grand Marnier Cordon Rouge, 2/8 vers citroensap, 1/8 suikerwater. Gebruik kant-en-klaar suikerwater van bijvoorbeeld Monin of maak het zelf door suiker in een glas water te scheppen en goed te roeren. Combineer alle ingrediënten in een shaker en voeg ijs toe. Shaken en uitschenken in een tumbler glas. Voeg een kers toe om het geheel compleet te maken.

Grand Marnier een ideale basis voor nog veel meer cocktails & longdrinks
Verrassend lekker is ook een combinatie van Grand Marnier met andere, al dan niet gedestilleerde, dranken. Daarom introduceert de Franse likeurproducent nog meer zomerse recepten voor cocktails en longdrinks, waarin de drank met het onmiskenbare sinaasappelaroma centraal staat. Deze passen in een traditie met klassiekers als de Cosmopolitan en de B52. Een traditie die haar oorsprong vond tijdens de Wereldtentoonstelling in Chicago in 1933 toen de beroemde longdrink 'Red Lion' werd ontwikkeld, de eerste op Grand Marnier gebaseerde cocktail. Een longdrink met Grand Marnier en tonic is voor de zomer even verrassend, als verfrissend.

Grand Marnier Trophy 2003 in Juni in Monaco
Om de twee jaar organiseert de Société des Produits Marnier-Lapostolle de 'Grand European Cocktail Competition' ofwel de 'Grand Marnier Trophy 2003' in samenwerking met de IBA (International Bartenders Association). Dit jaar vindt de Grand Marnier Trophy op 19 juni plaats in Monaco en brengt 25 landen samen rondom het thema 'short' en 'pre-dinner' drinks.

Behalve als cocktail kan Grand Marnier puur, met ijs of als French Coffee gedronken worden. Grand Marnier puur wordt bij voorkeur aan het einde van de maaltijd geserveerd. In een klein likeurglas bij het dessert of in een cognacglas, om optimaal te genieten van de delicate aroma's.

Meer informatie en recepten op www.grandmarnier.com