PERSBERICHT
30/05/2003

Komst ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit luidt zomerseizoen in Gouden vitaminebom volop verkrijgbaar

ZESPRI(TM), een van de allergrootste kiwimerken, brengt het ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit weer naar Nederland. Na de succesvolle introductie in 2000 krijgt Nederland meer en meer de smaak van het ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit te pakken. De zoete, verfrissende smaak van het gouden broertje van de groene kiwi geeft je het gevoel dat de zomer al begonnen is. Maar weet je ook dat de kiwi een echte vitaminebom is, boordevol vitaminen C en E ?
Vanaf 10 juni ligt ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit in de winkelschappen. De perfecte start om alvast in een gezonde zomerse stemming te komen!

Gezond en hoge voedingswaarde
Net als de groene kiwi is het ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit een waar vitaminebommetje, van alle fruitsoorten bevat de kiwi namelijk het hoogste gehalte aan vitaminen C en E. Als je één kiwi per dag eet krijg je meer dan de benodigde dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Ook bevat een kiwi veel mineralen (kalium, calcium en magnesium) en vezels. Uit diverse onderzoeken blijkt uit dat vitaminen C en E, beta-caroteen en luteine een preventieve werking hebben tegen bepaalde aandoeningen en ziektes. Voor een gezond en aangenaam leven is het dus belangrijk deze stoffen, door het eten van vers fruit, dagelijks tot je te nemen.

Daarnaast heeft kiwifruit van alle fruitsoorten de grootste voedingswaarde per 100 gram, gevolgd door de papaya, de meloen cantaloupe en de aardbei. Nog een prettige bijkomstigheid; de kiwi is vetarm en met 55 calorieën per ons heb je geen zorgen om de slanke lijn !

Over ZESPRI
In Nieuw-Zeeland zijn meer dan 2000 kiwikwekers actief. Een van de allergrootste kiwimerken is ZESPRI International Limited, eigendom van kiwiboeren. ZESPRI produceert naast de bekende groene kiwi bijvoorbeeld ook het ZESPRI(TM) GOLD kiwifruit met zoet, goudgeel vruchtvlees en het organische kiwifruit: ZESPRI(TM) GOLD Organic.

Noot voor de reactie, niet ter publicatie
Meer informatie over ZESPRI en kiwi's kunt u vinden op www.zespri-europe.com
Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met:

ZESPRI Europe PR Force Nederland Antonio Jimenez Stefan de Krijger Tel: +32-3-201 08 41 0251-211322 Email: antonio.jimenez@zespri-europe.com sdekrijger@prforce.nl