Politie Zaanstreek-waterland



08:47 29-MEI-03
loc.: ASSENDELFT, VEENPOLDERDIJK

Aanhouding wegens bezit verboden wapens

Een 24-jarige man uit Assendelft is aangehouden, nadat de politie in zijn woning een aantal wapens, waaronder een ploertendoder, en resten van hard- en softdrugs had aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners, die de man op straat zagen lopen met een mes en bebloede handen. De man werd overgebracht naar ziekenhuis de Heel en omdat niet duidelijk was wat er gebeurd was, stelden de agenten een onderzoek in in de woning. Zij troffen daar onder meer een zwaard, een dolk, een vilmes en een ploertendoder aan.
Kort na zijn aankomst in het ziekenhuis had de verdachte echter in agressieve toestand het ziekenhuis. Het personeel van het ziekenhuis meldde dit direct bij de politie. Agenten troffen De verdachte werd in de omgeving van het ziekenhuis aangetroffen en na medische behandeling aangehouden en ingesloten.

18:04 29-MEI-03
loc.: KATWOUDE, HOOGEDIJK

Bromfietser aangehouden

In verband met gevaarlijk rijgedrag, is een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. Een motoragent zag de jongen en een bijrijder, beiden zonder helm, op een bromfiets rijden en gaf een stopteken. De jongen reed echter al slingerend verder in de richting van Volendam, waardoor het overige verkeer in gevaar werd gebracht. Met behulp van een tweede motorrijder kon de bestuurder uiteindelijk op de Zeddeweg in Volendam worden aangehouden. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en het voertuig bleek niet te zijn verzekerd. De bromfiets werd in beslag genomen.

01:41 30-MEI-03
loc.: OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247

Twee automobilisten rijbewijs kwijt

Van de bestuurders van twee personenauto's, een 24-jarige man uit Edam en een 34-jarige man uit Middenbeemster, werd het rijbewijs ingevorderd. Surveillerende agenten zagen beide auto's met hoge snelheid over de Purmerenderweg in de richting van Oosthuizen rijden. Waar 60 km per uur is toegestaan, werden snelheden van 135 km per uur gemeten. Bij de rotonde met de Provincialeweg N247 reden zij in de richting van Edam. De 34-jarige man werd aangehouden op de proviciale weg, de andere verdachte werd in zijn woonplaats aangehouden. Beiden bleken onder invloed van alcohol te zijn.

01:28 30-MEI-03
loc.: UITDAM, UITDAMMER DORPSSTRAAT

Aanhouding voor vernieling

Een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van vernieling. De man belde vanuit een telefooncel 112, terwijl hij diezelfde telefooncel aan het vernielen was. De ter plaatse gekomen agenten konden de man, die hard aan het schreeuwen was, op aanwijzing van buurtbewoners in de kraag vatten. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd ingesloten.

04:25 30-MEI-03
loc.: ZAANDAM, WILHELMINABRUG

Verdachten van mishandeling aangehouden

Op basis van het door getuigen opgegeven signalement zijn twee verdachten van mishandeling aangehouden. Getuigen zagen dat een man door twee jongens achterover werd getrokken en zo op de grond terecht kwam. Vervolgens werd de man door de jongens tegen het hoofd en het lichaam geschopt. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in en konden de twee verdachten, een 29-jarige en een 26-jarige man uit Zaandam, resp. in de Zweedsestraat en de Havenstraat aanhouden. Een van de mannen verklaarde dat ze achter het slachtoffer aan waren gegaan omdat hij hen eerder had aangesproken op het feit dat een van beide verdachten aan het wildplassen was.

10:54 30-MEI-03
loc.: ZAANDAM, KASTANJELAAN
Inbraak in boot
Bij een inbraak in een boot zijn buitenboordmotor, een benzinetank, hengels en diverse andere vismaterialen gestolen. De buitenboordmotor werd weggenomen door het slot door te knippen. Dit gebeurde tussen donderdagavond en vrijdagochtend.





---- --