Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf










Datum Vrijdag 30 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Agent ernstig gewond na opstootje

Bij het opstootje dat ontstond na de huldiging van NEC op het Kelfkensbos is een 31-jarige agent van de Nijmeegse politie ernstig gewond geraakt. De agent, die donderdagavond rond 22.15 uur aan de zijde van de Burchtstraat op het Kelfkensbos stond kreeg plotseling vanuit een opdringende menigte een fles naar zich toe gegooid. De fles werd kennelijk met grote kracht gegooid. De agent zag geen kans om deze te ontwijken. Hij liep ernstige verwondingen op en werd met spoed overgebracht naar het Radboud ziekenhuis. Hij liep snijwonden aan zijn gezicht en mond op en zal waarschijnlijk blijvend letsel aan het incident overhouden. De politie heeft vandaag een team geformeerd dat het incident onderzoekt. Tevens is vandaag begonnen met een buurtonderzoek bij omwonenden van het Kelfkensbos. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van het incident om contact op te nemen met de politie in Nijmegen, telefoon 0900 - 8844.




Woninginbraken

Afgelopen nacht werd bij de 37-jarige bewoner van een woning aan de Ruusbroecstraat aangebeld. Er stond een vrouw voor de deur die om een glaasje water vroeg. De man liet haar binnen en gaf haar een glas water. Even later vertrok de vrouw weer. Vanmorgen ontdekte de man dat de voordeur van de woning openstond. Deze was blijkbaar met een sleutel geopend. Uit de woning bleken twee mobiele telefoons, een portemonnee en een sleutelbos te zijn gestolen. Tevens bleek dat men de auto van de man had weggenomen. Het betreft een blauwe Lancia Dedra met kenteken YK-77-TP.
Donderdagmorgen is ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat. Een bovenlicht aan de achterzijde was open gebroken. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.
Een 33-jarige bewoner van een woning aan de Eerste Oude Heselaan deed aangifte van diefstal uit zijn woning. Hij was in de nacht van woensdag op donderdag thuis gekomen en had de achterdeur van de woning niet afgesloten. 's Middags bleek dat zijn mobiele telefoon en een bedrag aan geld waren verdwenen.

Man met motor onderuit

Donderdagmiddag is een 28-jarige man uit Berghem op de Van 't Santstraat met zijn motor gevallen. De oorzaak daarvan is niet bekend. De man werd met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Radboud.



Aanrijding met letsel

Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Groenestraat. Een 22-jarige Nijmeegse reed op haar fiets over de Groenestraat en wilde linksaf de Marterstraat inrijden. Zij lette daarbij niet op het verkeer dat haar achterop kwam. Zij werd geschept door een 39-jarige automobilist uit Nijmegen. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Radboud.


Man aangehouden voor belediging

Een 37-jarige Nijmegenaar is donderdag aangehouden voor belediging. De man had zijn auto op de Molenweg op de fietsstrook geparkeerd. Toen politiemensen hem daarvoor een bekeuring gaven begon de man de politiemensen te beledigen. Daarop is de man aangehouden. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette moest hij geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Man van portemonnee en fototas beroofd

Een 36-jarige Nijmegenaar had vanmorgen, rond 08.30 uur, zijn auto op de In de Betouwstraat geparkeerd. Toen hij zijn fototas van de achterbank pakte werd hij aangesproken door twee mannen. Eén van de mannen gaf hem direct een stomp in zijn maag. Toen het slachtoffer in elkaar kromp van de pijn werd hem zijn portemonnee afhandig gemaakt. Vervolgens werd hem onder bedreiging van een mes zijn fototas met camera afgenomen. De verdachten renden daarop weg in de richting van de Bisschop Hamerstraat.


Inbraak in café

Afgelopen nacht is ingebroken in een café aan de Lange Hezelstraat. Een ruitje was verwijderd. Twee gokkasten werden opengebroken en het geld daaruit weggenomen.


Gestolen motor

Vanaf de Neerbosscheweg is afgelopen nacht een paarse Kawasaki ZZR600 met kenteken MV-95-KN gestolen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige Nijmegenaar.


Gestolen auto

Afgelopen nacht is vanaf de Frans Halsstraat een grijze Volkswagen Polo met het Duitse kenteken EL-F 1299 gestolen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Esterwegen (D) deed daarvan aangifte.



District Tweestromenland


Wijchen - ongeval met letsel

Donderdagavond reed een 28-jarige inwoner van Velp met zijn bromfiets over de Graafseweg. Vermoedelijk omdat hij door een tegemoetkomende auto werd verblind reed hij tegen een verkeersbord. De man raakte, evenals zij 34-jarige duopassagier, gewond. Beiden werden naar het CWZ gebracht. Omdat de adem van de bestuurder rook naar alcoholhoudende drank is hem een bloedproef afgenomen.


Beuningen - woninginbraak

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan het Gewelf. Een raam aan de achterzijde was opengebroken. De hele woning werd doorzocht. Twee mobiele telefoons en een aantal sieraden werden weggenomen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.


Malden - woninginbraak

Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Grote Loef in Malden. Doordat de voordeur niet op het nachtslot zat kon deze worden 'opengeflipperd'. Uit de woning werden geld en sieraden weggenomen. De 27-jarige bewoner deed aangifte.


Groesbeek - fietsendief aangehouden

Een 31-jarige Nijmeegse wilde donderdagmiddag op de Nijmeegsebaan in Groesbeek op haar fiets stappen. Op dat moment werd er aan haar fiets getrokken. Een man eiste haar fiets op. De man maakte een verwarde indruk maar zag toch kans de fiets uit haar handen te rukken. Korte tijd later werd bij de politie gemeld dat een 40-jarige bewoner van een verpleeginrichting met een damesfiets was komen aanlopen. Het bleek de fiets van de Nijmeegse vrouw te zijn. De 40-jarige man werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.



District De Waarden


Tiel - aanrijding met letsel

Een 77-jarige inwoner van Tiel reed donderdagmiddag met zijn fiets over de Lingeweg. Op de kruising met de Provincialeweg verleende de man geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Tiel. De fietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis.


Zaltbommel - man aangehouden voor mishandeling

In een sporthal aan het Thorbeckeplein in Zaltbommel is afgelopen nacht een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Tijdens een popfestival dat daar werd gehouden had de man een 39-jarige portier mishandeld. Tegen de 25-jarige is proces-verbaal opgemaakt.


Hedel - aanrijding met letsel

Vanmorgen vond een aanrijding plaats op de kruising van de Baronieweg met de Oude Rijksweg in Hedel. Een 27-jarige automobilist uit Well reed over de Baronieweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een 24-jarige vrouw uit Hedel die met haar auto over de Oude Rijksweg reed. De 24-jarige vrouw raakte hierdoor gewond en werd per ambulance overgebracht naar het Grootziekengasthuis in Den Bosch.


Tiel - diefstal uit woning

Donderdagmorgen werd aangebeld bij de woning van een 81-jarige vrouw aan de Burg. Van Welderenstraat. Twee vrouwen vroegen of zij binnen een briefje mochten schrijven voor de buren die niet thuis waren. De vrouwen werden binnengelaten Nadat één van de vrouwen 10 minuten had zitten schrijven gingen de vrouwen weer weg. Ze liepen naar een grote donkerrode personenauto waar een derde vrouw op hen stond te wachten. Korte tijd later ontdekte de 81-jarige bewoonster dat er geld uit haar portemonnee weg was. Tevens mist zij diverse sieraden.

De politie adviseert met klem om nooit onbekenden met dit soort smoezen binnen te laten.





Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --