Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (30/5)

OOSTERHOUT, vrijdag 30 mei 2003

Drie personen raken gewond bij verkeersongeval
ALMKERK: Op vrijdagochtend 30 mei vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de Midgraaf en de Duijlweg. Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur, toen een 43-jarige automobilist uit Werkendam vermoedelijk geen voorrang verleende. De Werkendammer reed over de Midgraaf komende vanuit de richting Almkerk en wilde de Duijlweg oversteken. Hij kwam daarbij in aanrijding met een 40 jarige man uit Dussen. De Dussenaar reed over de Duijlweg komen vanuit de richting Dussen en rijdende in de richting van Almkerk.
Door de aanrijding belandde de auto van de man uit Werkendam in de sloot. Hij en zijn dochter (circa 14-jaar oud) konden zelfstandig uit de auto te komen. Ze waren allebei lichtgewond. De man uit Dussen had een hoofdwond en klaagde over nekklachten. Dit was voor de brandweer reden om de man gecontroleerd uit de auto te bevrijden. Alle drie de betrokken zijn na het ongeval overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem. Zij konden in de loop van de dag weer naar huis. Gezien de ernst van de schade vorderde de politie de kentekenbewijzen van allebei de autos in.

Proces-verbaal voor winkeldievegge
KAATSHEUVEL: De politie arresteerde donderdag 29 mei omstreeks 17.10 uur een 55-jarige vrouw uit Scheveningen. Ze was op heterdaad betrapt bij diefstal van een Efteling-jubileumboek met een waarde van 24,- Het boek was gestolen uit een winkeltje in De Efteling. Zij is ter plaatse aangehouden en mee genomen naar het politiebureau. De vrouw is al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege diefstallen. Om die reden kreeg ze geen boete maar mag ze zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Vernieler op heterdaad betrapt
LOON OP ZAND: In de nacht van vrijdag 30 mei pakte de politie rond
02.30 uur een 29-jarige inwoner uit Loon op Zand op, nadat hij een personenauto had beschadigd. De eigenaar van de bewuste auto was wakker geworden van het lawaai en had de dader op heterdaad betrapt. Samen met enkele getuigen pakte hij de vernieler in de kraag. De verdachte is daarna overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat hij met een steen op de auto geslagen had. Hierdoor ontstond een deuk in de kofferbak. De verdachte was onder invloed van de nodige alcohol en maakte deel uit van een groep zeer luidruchtige personen, die de kermis in Loon op Zand bezochten. Hij is ingesloten. Bij verhoor bekende hij de vernieling. Hij is in de loop van vrijdag 30 mei weer vrijgelaten

Voetganger aangereden
LAGE ZWALUWE: Op de Kerkstraat liepen drie voetgangers. Zij liepen midden van de rijbaan. Toen zij een bromfiets hoorden naderen, zijn twee van hen aan de kant gegaan. Een van hen bleef midden op de weg lopen. De 21-jarige scooterrijder had hem vermoedelijk niet opgemerkt en reed deze voetganger van achteren aan. De voetganger is overgebracht naar het ziekenhuis en is opgenomen. Hij heeft vermoedelijk een zware hersenschudding. De politie stelde een onderzoek in waaruit bleek dat de bromfietser de juiste verlichting voerde. De bromfietser droeg echter geen helm, wat het letsel verklaart dat hij opliep. De bromfietser liep een scheur op aan zijn wenkbrauw en wat schaafwonden op armen en knieën. In het kader van het onderzoek is van hem een bloedproef afgenomen.
Dit ongeval gebeurde op vrijdag 30 mei rond 00.00 uur. Alle betrokken zijn afkomstig uit Lage Zwaluwe.

Containerbrand
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt de oorzaak van een containerbrand. Op donderdagavond 29 mei rond 19.00 rukte de brandweer uit voor een containerbrand aan de Meerstoel. Het ging om een zogenaamde zeecontainer. De container (inhoud 20 kuub) was gevuld met bedrijfsafval, voornamelijk hout. Volgens de brandweercommandant is het uitgesloten dat het afval zelfstandig in brand is geraakt. Vermoedelijk is hier dan ook sprake van brandstichting. De schade beperkte zich tot de container. Wel was er gevaar te duchten voor het naastgelegen bedrijfspand. De brandweer heeft voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde.

Bron: Jeroen Steenmeijer