Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, vrijdag 30 mei 2003

Verdachte in zaak rond vermissing Melissa Raats weer op vrije voeten

BERGEN OP ZOOM: In opdracht van de Officier van Justitie is de 28-jarige man uit Vlissingen, die samen met de 16-jarige Melissa Raats naar het buitenland was vertrokken, vanmorgen weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft het onderzoek afgerond en ten behoeve van het Openbaar Ministerie een uitvoerig dossier opgesteld, waarin de gehele toedracht rond de verdwijning van Melissa is opgenomen. Het Openbaar Ministerie zal, na bestudering van dit dossier, de zaak verder beoordelen.

Diefstal pagode

HALSTEREN: In de nacht van 28 op 29 mei is er op de Rode Schouw te Halsteren een Chinese pagode ontvreemd. Vermoedelijk is de pagode, die zo`n 150 kilo weegt, door de dief opgetakeld. De eigenaar kwam vrijdagmorgen aangifte doen van de diefstal.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Donderdagochtend werd ingebroken in een woning aan de Pater Dehonlaan. Ondanks de meer dan degelijke beveiliging die was aangebracht, hebben de daders toch kans gezien de woning binnen te dringen, vermoedelijk via het toiletraampje. De gehele woning werd doorzocht. De daders gingen er vandoor met beeld- en geluidsapparatuur en sieraden.

Politie waarschuwt voor illegale waterjojo`s

HOOGERHEIDE: Dankzij de tip van een oplettende journalist (!), die over de braderie in Hoogerheide liep, heeft de politie vanmiddag ruim 500 illegale waterjojo`s in beslag genomen. De politie vermoedt dat de jojo`s, die zijn afgekeurd door TNO en aansluitend ongeveer een maand geleden terug zijn gehaald bij de verkooppunten, nu via de tussenhandel weer terug in de handel zijn gebracht. De marktlieden die de jojo`s in Hoogerheide verkochten, hebben vrijwillig afstand gedaan van hun koopwaar. De politie neemt de zaak in onderzoek.

Uit verklaringen van de marktkooplieden blijkt dat gisteren tijdens de braderie vermoedelijk al zo`n 500 waterjojo`s in omloop zijn gebracht. De politie waarschuwt de bezitters voor het gevaar van de schijnbaar zo onschuldige speeltjes, die een kind tijdens het spel eenvoudig kunnen wurgen. De jojo`s kunnen worden ingeleverd bij het politiebureau. Politiemensen zullen de waterjojo`s in beslag nemen als zij ze ergens zien.

Scootergedrag verontrust ouder

HOOGERHEIDE: Bij de politie is een melding binnengekomen van een verontruste ouder aan de Sering te Hoogerheide. Met enige regelmaat wordt door de brandgang, die is gelegen achter de woningen, met een scooter gecrossed. Vooral voor de kleine kinderen in deze kinderrijke buurt kan dit nogal wat gevaar opleveren. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in beslag genomen wegens onverzekerd rijden

HOOGERHEIDE: Op 29 mei werd door de politie een auto in beslag genomen, die toebehoort aan een 35-jarige man uit Woensdrecht, die reeds herhaaldelijk is bekeurd voor onverzekerd rijdend. Ook deze maal heeft de man een proces verbaal gekregen.

Zakkenrollers actief

HOOGERHEIDE: Bij de politie zijn signalen binnengekomen dat er zakkenrollers aktief zouden zijn op de lentefeesten die momenteel worden gehouden. Bezoekers wordt geadviseerd attent te zijn op hun eigendommen.

Brandstichting geldautomaat

RUCPHEN: Donderdag werd bij de politie aangifte gedaan van een vernieling die afgelopen zaterdagavond reeds heeft plaatsgevonden. Rond de klok van 23.30 uur heeft een groepje jongeren getracht een geldautomaat aan de Raadhuistraat te Rucphen in brand te steken. Van een groepje jongeren hadden enkelen gebruik gemaakt van de automaat, maar was bij n van hen het pasje ingeslikt. Hierna werd brandbaar materiaal verzameld en gepoogd de geldautomaat in brand te steken. De politie van team Rucphen heeft de zaak in onderzoek. Binnenkort zullen de daders worden uitgenodigd om aan het bureau een verklaring te komen afleggen.

Bedreiging

SINT WILLEBRORD: Donderdagavond werd een 21-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden in verband met ernstige bedreigingen aan het adres van zijn ex-vriendin, haar vriend en haar familie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden en zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Politie houdt man met vuurwapen aan

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen omstreeks 10.15 uur meldde een vrouw aan een passant, dat zij zojuist een man uit een auto had zien stappen met een vuurwapen in zijn broekband. De man, die toevallig politieman in Hillegom is, schakelde direct de politie van team Roosendaal Centrum in. De politie trof ter plaatse een 27-jarige man uit Sint Willebrord aan, die direct werd aangehouden. Het vuurwapen is in beslag genomen en de man is met een dagvaarding op zak inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Bron: Manon Ostendorf