Ingezonden persbericht

Vredestroubadour James Twyman komt naar nederland

James Twyman, de bekende Amerikaanse Vredestroubadour, auteur en musicus, komt 30 en 31 mei naar Zutphen (theater de Hanzehof) voor o.a. zijn Vredesconcert en de bekende Spoonbenderscourse

ZUTPHEN, 20030205 -- James Twyman is een internationaal bekend auteur en musicus, die de wereld over reist met "De vredeconcerten" in gebieden waar veel geweld en oorlog heerst. Ook is hij wel bekend als "de Vredestroubadour". Hij is uitgenodigd door regeringen en humanitaire organisaties in landen als Iraq, Noord-Ierland, Bosnië, Servië, Kosovo, Israël, Oost Timor enMexico, maar ook door de United Nations in New York. Hij gebruikt zijn unieke manier van muziek maken om miljoenen mensen samen te brengen en gezamenlijk te bidden, om zo het vredesproces in de landen die verscheurd worden door haat en oorlog op gang te brengen.

Zijn missie begon in 1994 toen hij de belangrijkste vredesgebeden uit 12 landen op muziek zette. Zijn doel was om iedereen te laten zien dat alles tot een doel samenkwam, namelijk VREDE. In 1995 werd hij uitgenodigd om een concert te geven in Bosnië en Croatië, op het hoogtepunt van de toen heersende Balkanoorlog. Zijn best verkochte boek "Afgezant van het Licht - Een Visie op Vrede" vertelt over de avonturen, terwijl hij door de bergen van Bosnië trok om meer te weten te komen over een oude groep spirituele meesters. Het boek is in zo'n 12 talen vertaald en werd de tweede Celestijnse Prophecy genoemd door Variety Magazine. Sinds 1995 heeft James geholpen om verschillende gebedswakemanifestaties te sponsoren, die door miljoenen mensen over de hele wereld werden bijgewoond . De beroemdste manifestatie was "Het grote experiment", georganiseerd vanuit de United Nations Church Center in New York City op 23 april 1998. Meer dan 5 miljoen mensen uit minstens 80 landen namen deel aan de wake door in kleine gebedsgroepen op honderden plekken over de gehele wereld deel te nemen. Een maand eerder was hij door Saddam Hoessein uitgenodigd, om een vredesconcert te geven in Baghdad, in dezelfde week dat Engeland zich klaar maakte voor de bombardering van Iraq. Een week later werd James uitgenodigd door de regering in Belfast om het gebed van St. Francis te zingen in Stormont Castle gedurende de gevoelig liggende vredesbesprekingen daar.

James Twyman is ook de oprichter van "Het kleed van de vele kleuren", een vredesproject dat de gebeden van honderden miljoenen mensen over de hele wereld aan elkaar naait tot een quilt van bijna anderhalve kilometer lang. Dit wonderbaarlijke quilt is aangeboden bij de United Nations in New York, het Pentagon in Washington en werd letterlijk om het U.S. Capitol gewonden op 20 september 2000. Op 16 december 2001 werd James onderscheiden met de Humanitarian Heart Award door de Unity in Diversity Council in The Agape international Center for Truth in Los Angelos, Californië. James Twyman's boeken zijn: Emissary of Light, Portrait of the Master en Emissary of Love. Hij heeft ook 5 cd's gemaakt inclusief "Ecclesia, vol. 1" met de voor een Grammy genomineerde producer Jim Wilson. James Twyman ontving zijn Bachelor graad van de Loyola Universiteit in 1984 en een doctoraat als predikant in 1997. Voor meer informatie zie: www.emissaryoflight.com of www.emissaryoflove.com Site event James in Nederland: www.jamestwymannl.tk >>>(deze is aankomend weekend klaar)

Ingezonden persbericht