Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Bewoners Nieuw Baalderborg namen al een kijkje bij Podium

PRIMEUR BIJZONDERE DISCOAVOND IN HARDENBERG

Hardenberg-, Op vrijdag 30 mei organiseren acht leerlingen van het Alfa College die de opleiding SPW volgen tussen 19.00 en 23.00 uur in de zalen van Popcentrum Podium aan de Jan Weitkamplaan in Hardenberg de eerste groots opgezette, regionale discoavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Uitgangspunt van het evenement is het verbeteren van de beeldvorming over mensen met een verstandelijke beperking. De mensen die meewerken aan dit evenement willen laten zien dat mensen met een beperking net zo goed een bruisend leven kunnen leiden!

Coördinator Marjolijn Rhee: "Omdat ik deejay ben dacht ik direct aan Popcentrum Podium toen mij gevraagd werd de studieopdracht:'Organiseer een discoavond voor mensen met een verstandelijke beperking' voor te leggen aan het Alfa College in Hardenberg. Podium is heel groot, er zijn verschillende zalen, er is goede gastenopvang en het is veilig. De directie hoorde ons verzoek aan en gaf onmiddellijk groen licht. We mogen alle zalen gebruiken, er is overal personeel en hoeven er niets voor te betalen."

De meeste zorgen maakte de organisatie zich over de invulling van de avond, omdat men geen budget had en de entree toch gratis wilde houden. Ook dat bleek geen enkel probleem. Naast de inzet van veel eigen mensen bleek dat RTV Oost-presentator Willy Oosterhuis graag de Karaoke-show wil komen presenteren. En om het feest helemaal compleet te maken komen de partydeejays Popcorn & Confetti met hun maffe feestshow inclusief lollies, snoep en fraaie prijzen naar Podium. Marjolijn Rhee: "We waren echt blij verrast.

Nadat we het doel van de avond hadden uitgelegd werden er helemaal geen vragen meer gesteld. Er werd direct gezegd: 'we komen'."

Er zijn voor deze avond uitnodigingen verstuurd en de regionale media in NO Nederland is gevraagd mee te werken aan de oproep. Mensen met een verstandelijke beperking die nog geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich voor 1 mei a.s. telefonisch aanmelden bij Cindy Herbert tel. 06-25545241 of Leontien Keur: tel. 06-23597729.

EINDE PERSBERICHT