GALERIE JAN STEEN

Galerie Jan Steen in Verwondering

Amsterdam, 28 mei 2003

Joke Schouwvlieger exposeert fotografie in galerie Jan Steen.

Het merendeel van het werk van Joke Schouwvlieger bestaat uit reisfotografie:
Spaanse landschappen en gevels, en tropische bloemen en planten zijn, in verwondering door hun vanzelfsprekendheid, met haar camera vastgelegd. 'Joke Schouwvlieger exposeert van 31 mei t/m 21 juni met haar fotografisch werk in Galerie Jan Steen te Amsterdam.'

Joke Schouwvlieger geboren 30 mei 1953 in 't Zand (Noord-Holland) groeide op in een landarbeidersgezin. Haar kijk op de fotografie lijkt dan ook in haar jeugd te liggen.
De vlakke Noord-Hollandse akkers en weiden en de veelkleurige bloembollenvelden zijn duidelijk terug te zien in de door haar gefotografeerde landschappen en bloemen.
Maar het is vooral de vervreemdende blik, het is de geestgrond, die haar foto's de zeggingskracht geven.

In het voorjaar van 2000 maakte zij een rondreis door Spanje. Geïnspireerd door de overweldigende schoonheid van het aan haar voorbij trekkende Spaanse landschap legt zij die beelden vast. Meer reizen volgen, waarin zij de camera hanteert. Florida, Costa Rica, de Kaapverdische eilanden - het levert beelden op die verpletterend zijn van eenvoud en in zeggingskracht.

Van 31 mei tot 21 juni 2003 is een deel van haar oorspronkelijke Spaanse werk, aangevuld met recent materiaal te zien in galerie Jan Steen te Amsterdam.

Galerie Jan Steen
2e Jan Steenstraat 56
1074 CP Amsterdam
Tel: 020 - 6644117

Openingstijden: zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur of op telefonische afspraak

Een foto is (rechten vrij) beschikbaar via het ANP Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

28 mei 03 09:26