Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 31-05-2003 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
persberichten regionaal

Valkenburg, met vuurwapen bedreigd
Een 31-jarige inwoner van Valkenburg a/d Geul is vrijdagavond omstreeks 22.15 uur voor zijn woning aan de Nieuweweg door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen bedreigd en overvallen. Het slachtoffer kwam op genoemd tijdstip thuis en parkeerde zijn auto voor de garagepoort. Toen hij uitstapte werd hij opgewacht door het tweetal. Zij dwongen hem naar binnen te gaan en geld te geven. Dat heeft het slachtoffer ook gedaan. Met een onbekend geldbedrag zijn de overvallers vertrokken.
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien (tel. 0900-8844, recherche politie Valkenburg)

Obbicht, brandweer redt kudde schapen
Verontruste wandelaars belden vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur naar de politie met de melding dat een kudde van naar schatting 1000 schapen zonder drinkwater in een weiland aan de Kasteelstraat in Obbicht stond en er slecht aan toe was. Toen de politie ter plaatse constateerde dat alle elf in het weiland aanwezige drinkbakken droog stonden en geconstateerd had dat de beesten inderdaad last hadden van de hitte, werd de brandweer ter plaatse ontboden om de drinkbakken te vullen. Al tijdens het vullen van de bakken vedrongen de dieren zich bij de drinkbakken om maar te kunnen drinken. De brandweer heeft de kuipen enkele malen bijgevuld.
Omstreeks 18.15 uur vervoegde zich de uit Roosteren afkomstige eigenaar bij het weiland. Hij was zich van geen kwaad bewust want hij had s-morgens nog gezien dat er in enkele kuipen nog wat water stond. Hij beloofde beterschap.

Beek, inbraak basisschool
In de loop van vrijdag hebben onbekenden ingebroken in baisschool Sint Martinus aan Op de Windhaspel in Beek, Een klapraam aan de buitenzijde werd opengebroken om binnen te komen. Uit vier leslokalen werden de computerconfiguraties ontvreemd.