Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 31-05-2003
Persberichten van zaterdag 31 mei 2003
Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Motorrijder onderuit
ASSEN Vrijdagavond tegen 20.00 uur is een 28-jarige motorrijder uit Assen gewond geraakt, nadat hij op de Ter Aardseweg de bocht uit was gegaan. Hij reed richting Assen en na het viaduct over de A28 ging hij vlak voor Peelo de bocht uit en kwam in de berm. Daar botste hij tegen een reclamezuil. De motor en de zuil raakten flink beschadigd. De motorrijder is met schaafwonden en kneuzingen naar het WZA gebracht. Ook met het warme weer is het motorrijders aan te raden om beschermende kleding te dragen omdat bij een schuiver over het asfalt de onbedekte huid meestal flink wordt opengehaald.

Alcohol in het verkeer
SMILDE Vrijdagnacht rond 2.00 uur reed een 21-jarige man uit deze plaats met zijn auto over de Koningin Julianastraat terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 240, wat hem een boete van 190 Euro opleverde.
MEPPEL Vrijdagnacht omstreeks 4.00 uur reed een 29-jarige man uit Meppel zijn auto over de Stationsweg onder invloed van alcohol. De ademtest kwam uit op 405. Hij kreeg een dagvaarding. ASSEN Vrijdagavond even na middernacht controleerde de politie een 56-jarige Assenaar die in zijn auto door de Marktstraat reed. De man blies bij de ademtest 560 en kreeg ook een dagvaarding.

Inbraken in autos
MEPPEL Vrijdag overdag is op parkeerplaats De Kifhoek een personenauto opengebroken. De 28-jarige eigenaar mist zijn radio-cdspeler en een aantal cds. Getuigen hadden tussen de middag twee mannen bij de bewuste auto gezien die er vandoor renden toen ze werden aangesproken. Een zoektocht naar de daders leverde niets op. ASSEN Vrijdagavond tussen 23.00 en 23.30 uur is aan de Havenkade een piketauto van de ambulancedienst opengebroken. De mobilofoon is uit de auto gestolen. De dader heeft met een steen een zijruit ingegooid.

Autobrand
KLAZIENAVEEN Vrijdagnacht tegen 4.30 uur is brand ontstaan in een personenauto, die geparkeerd stond in de Loperstraat vlakbij De Schoepen. De brandweer bluste de brand. De auto liep zware schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Fietsendief aangehouden
RODEN Vrijdagavond omstreeks halfnegen is een 19-jarige fietsendief uit Roden aan de Hullenweg aangehouden. Een 23-jarige getuige uit Roden heeft de verdachte op heterdaad betrapt en ter plekke aan de politie overgedragen. De dief is met snelrecht heengezonden. De fiets is inmiddels terug bij de echte eigenaar.

Winkeldief opgepakt
ASSEN Een 32-jarige inwoner van Assen is vrijdagavond rond 19.45 uur aangehouden aan de Molenstraat wegens winkeldiefstal. De verdachte had uit een winkel aan de Oudestraat een aantal broeken weggenomen. Bij aanhouding had de dief de buit nog op zak. Aangezien de man in relatief korte tijd voor de zoveelste keer is opgepakt, zit de man nog vast. Hij wordt binnenkort voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Vernielers fiets aangehouden
MEPPEL Een 18-jarige man uit Meppel en een 19-jarige man uit Ruinerwold zijn vrijdagnacht omstreeks 4.30 uur aangehouden aan het Zuideinde wegens vernieling van een fiets. De beide heren hadden de fiets in de Keizersgracht gegooid. Getuigen spraken de mannen aan en wilden de twee aanhouden. Eén van de verdachten verzette zich daarbij. Het lukte de getuigen echter om ze onder controle te krijgen en over te dragen aan de politie. De man uit Ruinerwold is gewond geraakt aan zijn hand en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee zullen worden verhoord en kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Getuigen gezocht van mishandeling
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen is op zoek naar mensen die donderdagnacht tussen 2.30 uur en 3.00 uur getuige zijn geweest van een vechtpartij bij een café aan de Hoofdstraat. Bij de vechtpartij zouden meerdere personen betrokken zijn geweest. Een 21-jarige man uit Hoogeveen raakte daarbij gewond en deed aangifte van mishandeling. Zij keel is dichtgeknepen en hij is in zijn ribben geschopt. De toedracht van de vechtpartij is nog onduidelijk. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij is bereikbaar via 0900-8844.