Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 31 mei 2003

Dagelijkse berichten

Hoogkerk: autodief aangehouden
De politie heeft donderdagavond op een carpoolstrook aan de Zuiderweg een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor autodiefstal. De Stadjer werd in het voertuig aangetroffen. De bedrading van de auto was doorverbonden en ook het stuurhuis was geforceerd. De verdachte is ingesloten. De autodief kon op aanwijzing van een alerte getuige worden ingerekend. De auto bleek donderdagmiddag vanaf de Oosterhamrikkade te zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: recidiverende automobilist raakt auto kwijt

De politie heeft vrijdagnacht op de Sontweg een 22-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De automobilist werd in zijn voertuig gecontroleerd, omdat hij 50 km/uur te hard had gereden. Vervolgens gaf de bestuurder een valse naam op aan de politieagenten. De man werd hierop meegenomen naar het politiebureau. Daar kon de juiste personalia worden vastgesteld en bleek dat de Hoogezandster niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij is kennelijk hardleers, omdat bij controle werd geconstateerd dat hij al tien keer eerder zonder rijbewijs had gereden. De man zijn voertuig werd vervolgens in beslag genomen. Hij kreeg drie bekeuringen voor de snelheidsovertreding, de valse naam en het rijden zonder rijbewijs. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Haren: alcomobilist aangehouden bij controle
De politie heeft bij een alcoholcontrole op de Meerweg een 44-jarige man uit Loosdrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist bleek bij de blaastest op straat te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt tegen de Loosdrechter proces-verbaal op. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Van 24 bestuurders is een blaastest afgenomen. Alleen de Loosdrechter bleek in overtreding te zijn.

Groningen: recalcitrante Stadjer aangehouden
De politie heeft vrijdagavond in zijn woning op de Hora Siccamasingel een 40-jarige man aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man had met zijn buurman woorden gekregen, waarna hij een ruit van de woning van zijn buren had vernield. De Stadjer reageerde direct recalcitrant op de gewaarschuwde politieagenten. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man kon met enige moeite worden aangehouden. Op weg naar het politiebureau bedreigde hij zijn buurman in woorden. De Stadjer werd in gesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: aanrijding met drank
De politie heeft vrijdagnacht op de Hereweg een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was in aanrijding gekomen met een fietser. Beide betrokkenen hadden het ongeval onderling geregeld, maar bleek de automobilist na een blaastest op straat alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten.

Grijpskerk: vader en zoon lopen brandwonden op
Een 51-jarige man uit Leek en zijn 30-jarige zoon zijn vrijdagmiddag op het Hoendiep Noordzijde bij een ongeval gewond geraakt. Vader en zoon hadden pech gekregen met de motor van hun boot. Omdat zij het vermoeden hadden dat de koelvloeistof oververhit was geraakte, opende de vader de dop van koelvloeistoftank. Hierbij kreeg de vader vloeistof in zijn gezicht en de zoon op één van zijn armen. De vader moest met zijn brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht.

Oostwold: parachutist loop beenletsel op bij landing Een 25-jarige man uit Eindhoven is vrijdagavond in de omgeving van de Polderweg en Oudlandseweg na een parachutesprong gewond geraakt. De Eindhovenaar maakte zijn eerste solosprong en kwam door een zijwind bij de landing hard op de grond terecht. De man heeft vermoedelijk één van zijn benen gebroken. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: Gietenaar rijdt onder invloed
Op de Wilhelminasingel heeft de politie vrijdagnacht een 20-jarige man uit Gieten aangehouden voor rijden onder invloed. De Gietenaar werd in zijn auto gecontroleerd en bleek de man te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de automobilist 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht de Drent het politiebureau verlaten.

Winschoten/Finsterwolde: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt na dollemansrit
Een 21-jarige man uit Finsterwolde is vrijdagnacht op de Kromme Elleboog in Finsterwolde aangehouden voor zijn gevaarlijke rijgedrag en het rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man rijden in een personenauto en wilde hem controleren. Vervolgens ontstond een dollemansrit van de Beersterweg tot de Kromme Elleboog in Finsterwolde. In de auto zaten vijf personen, die op de Kromme Elleboog uit de auto wisten te vluchten. Alle personen werden door de politie aangetroffen. Na doorvragen erkende de 21-jarige de bestuurder te zijn geweest. Hij bleek ook alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de bestuurder 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Door de combinatie van rijden onder invloed en het gevaarlijke rijgedrag werd het rijbewijs van de Finsterwolder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Oost-Groninger. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Hoogezand: vrouw door het lint
De politie heeft vrijdagavond op de Astronautenlaan een 52-jarige vrouw aangehouden voor wederspannigheid en belediging. De vrouw had in een woning onenigheid gekregen met een 39-jarige plaatsgenote. De vrouw had vervolgens haar zelfbeheersing verloren en vernielingen in de woning van de 39-jarige aangericht. Op het moment dat de gewaarschuwde politie in de woning kwam, ging de verdachte compleet door het lint. Ze trapte richting een van de agenten en pakte vervolgens een rooster om hiermee te dreigen. De wilde vrouw werd vervolgens met pepperspray bespoten. Uiteindelijk wisten de politieagenten de vrouw te overmeesteren en met gepast geweld naar het politiebureau te brengen. Daar beledigde de vrouw de agenten door de dienders in het gezicht te spugen. Na enige tijd kalmeerde zij op het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht zij weer naar huis.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)