Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.55 uur

Brand in Moskee

VIANEN In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 mei ontstond brand in een moskee aan de Lafeyettestraat in Vianen. 12 naastgelegen bejaardenwoningen werden ontruimd.

Om 01.40 uur kreeg de politie de melding dat er een uitslaande brand zou zijn in de moskee aan de Lafayettestraat. Ter plaatse bleek het pand geheel in brand te staan en een naastgelegen bejaardenwoning vatte inmiddels ook vlam. Hierop heeft de politie direct 12 bejaardenwoningen ontruimd, waarbij de bewoners werden opgevangen in één van de andere woningen en in het bejaardenhuis Batenstein. De omgeving werd door agenten afgezet voor het publiek.

De brandweer kon om 02.30 uur het sein brand meester geven. Na inspectie van de bejaardenwoningen konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen. De politie doet technisch onderzoek hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Mishandeling op straat

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 mei werd een 26-jarige inwoner van IJsselstein op de kruising Weidstraat/Schuttersgracht mishandeld. De dader is door de politie aangehouden.

Om 03.50 uur zat de 26-jarige IJsselsteiner op een bankje op de hoek van de Weidstraat/Schuttersgracht. Naast hem zat een andere man die hem zomaar aan zijn oor trok. Toen het slachtoffer er wat van zei kreeg hij een stomp in zijn gezicht, waardoor hij van het bankje viel. Hierop kreeg het slachtoffer nog enkele schoppen. Twee vrienden schoten het slachtoffer te hulp en de dader ging er vandoor.

Omdat het slachtoffer de dader van gezicht kende wist hij de politie aanwijzingen te geven waar ze de dader mogelijk konden vinden. De 34-jarige dader is hierop door de politie aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De 26-jarige IJsselsteiner deed aangifte van mishandeling.

Auto rijdt tegen boom

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 mei verloor een 20-jarige Nieuwegeiner de macht over het stuur en belandde tegen een boom langs de Batauweg.

Getuigen reden om 01.50 uur over de Batauweg toen een auto hen met hoge snelheid inhaalde. Even verder zagen zij dat de inhalende auto van de weg was geraakt en tegen een boom was gereden. Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De auto had gereden vanuit de richting Noordstedeweg in de richting Buizerdlaan. Ter hoogte van de Lentegaarde heeft de bestuurder, een 20-jarige Nieuwegeiner, kennelijk de macht over het stuur verloren en is tegen de boom gereden. In de auto zaten nog een 20-jarige en een 22-jarige man, beide uit Nieuwegein.

Bij de botsing werden de 20-jarige chauffeur en de 22-jarige passagier uit de auto geslingerd. Zij zijn beide met hoofdletsel naar respectievelijk het Antonius Ziekenhuis en het UMC gebracht. Hier moesten zij een nachtje ter observatie blijven. De derde inzittende bleek niet gewond. Omdat de bestuurder naar alcohol rook is bloedproef gedaan. Tevens bleek de chauffeur niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen wordt proces verbaal opgemaakt.