Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-05-2003
1e persbericht van zaterdag 31 mei 2003 Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding drugshandelaar
Na een onderzoek is vrijdagmiddag om 16.17 uur, op de Paulus Potterstraat een 34-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in drugs. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Vrijdagavond zijn in een in aanbouw zijnde woning aan de Torenstraat een 20-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel, aangehouden. Zij hadden in het gebouw vernielingen aangericht en zijn voor onderzoek inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na poging tot doodslag
Op de Huizingalaan is vrijdagavond om 20.45 uur een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, op de Kloosterdreef, opzettelijk met zijn auto tegen de achterzijde van de fiets van een 28-jarige inwoner van Eindhoven te zijn aangereden. Hierdoor kwam hij op de motorkap van de auto terecht. Na deze aanrijding vertrok de verdachte. Een ruzie om geld is de aanleiding van deze poging tot doodslag.

Best: Onder invloed
Een 59-jarige snorfietser uit Best is vrijdagavond om 23.38 uur op de Willem de Zwijgerweg aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een aanrijding met een andere bromfiets, en bleek gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,85 promille. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Zaterdagmorgen om 00.50 uur is op de Genovevalaan een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort ervoor een politieman in burger, zonder enige aanleiding, geprobeerd van de fiets te slaan. Toen dit niet lukte bedreigde hij de fietser. Deze waarschuwde zijn collegas die de man konden aanhouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachte eerder ook al een andere fietser geprobeerd had van de fiets te trekken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Aanhouding na bedreiging met een mes
Op de Groeskuilenstraat is zaterdagmorgen om 01.47 uur een 17-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De verdachte had kort ervoor, na een ruzie, de 31-jarige vriend van zijn moeder met een mes bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Helmond: Onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Venray, is zaterdagmorgen om 02.15 uur op de Heistraat aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. Hij blies ruim 2.30 promille. Omdat de automobilist de Nederlandse taal niet machtig was, is hij voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.