Ingezonden persbericht

Schrijfster Annet Hogenhout voltooit Olaf-trilogie

unieke (voor-)leesboeken voor volwassen verstandelijk gehandicapten

NIJMEGEN, 20030531 -- De schrijfster Annet Hogenhout heeft met Olaf / De Feestdagen het derde deel geschreven van de Olaf-trilogie. Na Olaf (1999) en Olaf / één één twee (2000) verschijnt dit najaar (2003) bij de Nijmeegse uitgeverij De Stiel het afsluitende deel waarin feesten als Sinterklaas, Kerstmis, Oudjaar, Pasen, Carnaval en het Suikerfeest aan de orde komen. Ook dit derde deel is kleurrijk geïllustreerd door Gerard van Weijenburg.

De Olaf-boeken zijn geschreven voor volwassenen met een verstandelijke handicap. Voor deze doelgroep was er voorheen weinig anders beschikbaar dan kinderboeken. De leefsfeer van deze vaak (begeleid-)zelfstandig wonenden komt daarin volstrekt niet tot uitdrukking. Olaf is een meervoudig gehandicapte, volwassen jongeman die in aanraking komt met liefde, vriendschap, ziekte, dood, geboorte (oom worden), werk en wonen.

Annet Hogenhout is erin geslaagd de verhalen van Olaf op een humoristische en toch serieuze manier onder woorden te brengen. Dat zij de verhalen heeft geschreven met en getoetst op een leesgroep van meervoudig gehandicapten, draagt bij aan het realistische gehalte en de praktische bruikbaarheid van deze uitgaven.

De Olaf-reeks is geschikt om zelf te lezen of om voor te lezen.

voor info: cees@vanderpluijm.demon.nl 684 24 16

of: www.de-stiel.demon.nl